Pozdrav, kupujem novi komp (pretežno za igre tu i tamo te za multimediju, spajam komp na telku ili mrežno ili HDMI). Uvijek sam imao 6-7K kompove pa sam se i sad odlučio za sličnu cifru. Prošlo je preko 5 godina od zadnje kupovine pa baš i nisam nešto u toku. Pogledao sam malo prethodnih par postova, pa sam nešto slično upakirao u jednom dućanu.
Intel Core i5-6500
Gigabyte GA-H170-HD3
Fractal Define R5, black pearl, bez napajanja
Kingston Technology HyperX FURY 16GB 2133MHz DDR4 Kit of 2
be quiet! Shadow Rock 2
Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 960 4GB
Samsung SH-224FB DVD
WD Blue 1 TB SATA
Fractal napajanje Integra M 550W, 80+ BRONZE modul
7,202kn u UZI shopu, nisam nikad tamo uzimao ali vidim da je dosta popularan po forumu pa valjda imate nekog iskustva.
Uz navedeno uzeo bi još nešto periferije (tipka, miš, zvučnici) te Dellov monitor U2415 (imam trenuntno 22" U seriju i prezadovoljan sam). Također imam i Intelov SSD 128GB u postojećem kompu koji ću vrlo vjerojatno ubaciti za sistem pa nije tu ni pribrojen.
Pošto su ovdje samo čiste konfiguracije na grupi nisam navodio ostalo, ispadne me cca 10 630kn sve skupa.
Ukoliko ima nešto dodatno za preporučiti ili revidirati otvoren sam za prijedloge, isto i po pitanju periferije iako nije strogo tema. Također vidim da se spominje forumski popust pa ako netko može javiti kako ga ostvariti bio bih zahvalan, s time bi onda ispalo ispod 7K pa da odgovara u ovu temu
Zahvaljujem unaprijed