View Single Post
Staro 21.04.2016., 22:56   #639
sava84
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor de.fang Pregled postova
taj pro bi trebao biti odlican mob , svakako nspisi koju kad stigne
Stigao je meni prije 7 dana, varijanta 2/16 u sivoj boji narucena sa fantacy prodavnice na aliju. Telefon fino izgleda, spolja je kvalitetan, brz je, primjetno brzi od Xiaomi Mi3 koji sam imao ranije, ne krcka nista, zadnji poklopac je metalni i djeluje dobro uradjen. Ekran odlican, baterija super, moze bez problema izvuci 2 dana normalnog koristenja. Skener otiska prsta radi fantasticno, vec sam se navikao na njega.
Postavljen je na dobro mjesto. Gps lovi brzo, na njemu mi je igo next gen, kamera, rekao bi u rangu Mi3, nije da odusevljava, ali radi posao.

Sad o softveru. Po meni jako los potez su napravili sa zakljucavanjem bootloadera, ja sam podnio zahtjev za otkljucavanje cim sam narucio telefon, on je odobren, ali preko njihove aplikacije se ne moze otkljucati (cest bug, prijavi da se podaci na telefonu i na nalogu na kompu ne slazu i stopira na 50%).
Kako ne volim da mi je android telefon zakljucan i uzimam telefon da bi imao na njemu root, custom recovery i povremeno ubacim drugi rom, bacio sam se na nesluzbeni nacin otkljucavanja (ima na netu uputstvo) i uspio sam da ga brickujem vazna napomena, ako se neko odluci za ovaj nacin otkljucavanja obavezno raditi pomocu racunara sa 64bit sistemom, ako radite na x86 windowsu, brick je zagarantovan.
Nakon toga imao sam samo fastboot, recovery nisam, nije ga komp vidio ni kao adb uredjaj. Uglavnom, nekim cudom je proradio, ne znam ni ja kako. Onda sam ga uspio otkljucati i pri ubacivanju twrp-a, ubacim kinesku verziju (nije pisalo u opisu da je kineska) koja me pri zatvaranju vjerovatno pitala za flesanje SU i root, sto sam mozda i potvrdio i opet napravio bootloop kontam nema veze, otkljucan mi je bootloader, flesacu za cas fastboot rom i srediti. Medjutim ovaj put je fastboot zakazao, javljao je svaki put na pocetku flesanja unspecified error, tako da ga nisam mogao rijesiti, a kako sam i vec pogubio prilicno zivaca, odnio sam ga u lokalni servis da se sredi.
Tamo su ga uspjeli flesati preko fastboota, srediti root, ubaciti twrp, bootloader je vec bio otkljucan. Njegov fabricki recovery je katastrofa, ni jedan originalni rom preko njega nisam mogao flesati, uvijek izbaci gresku da ne moze verifikovati paket. Dalje, na developer romu, wifi je bio uzasan, puno losiji nego na stable koji je sad. Softver je generalno puno losiji nego na Mi3, kojem sam sve mogao sam da rijesim, ne mogu da vjerujem da im ni unlock aplikacija, ni recovery ni fastboot ne rade kako treba.

Telefon je super za one koji ubace jedan rom i ne diraju vise nista i ne treba im root, za ostale preporuka da se xiaomi zaobidje dok se malo ne opamete sa ovim zakljucavanjem i omoguce laksi proces otkljucavanja uredjaja. Ako koga jos sta zanima, pitajte.

Zadnje izmijenjeno od: sava84. 22.04.2016. u 09:21.
sava84 je offline   Reply With Quote