View Single Post
Staro 19.04.2016., 22:54   #36
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Ide, ide... i to benificirani

Sa benificiranim sam skupio 32g i sad sam u mirovini, starosnoj
Pretpostavio sam da si u mirovini i da prodaješ memoare koji su vrijedili prije i zato nisam odgovorio odmah no sad ipak moram jer širiš informacije koje su štetne kako za ljude koji još rade, tako i za liječnike koji bi im možda zbog poznanstva/prijateljstva i dali tu i tamo bolovanje bez opravdanog razloga

Činjenica prva:
Onog trenutka kad ti liječnik otvori bolovanje to se digitalno registrira u bazi HZZO-a.

Činjenica druga:
Istina je da možeš svaki tjedan uzeti par dana bolovanja i da HZZO na to neće reagirati jer sve dok ne prijeđeš 42 dana nisi interesantan državi, odnosno HZZO-u jer doprinose i plaća idu na teret poslodavca.

Činjenica treća:
Međutim, ukoliko to učestalo zlorabiš postaješ interesantan poslodavcu koji jednostavno zatraži od kontrolora HZZO-a nadzor bolesti uposlenika i kontrolor tada bez suglasnosti pacijenta i bez obaveze liječnika da čuva tajnu (povijest bolesti pacijenta) dolazi i napravi nadzor koji može imati dva završetka:
  • liječnik je dobro papirnato pokrio tvoje izmotavanje i vikend bolesti pa kontrolor ne nađe ništa da ga nagazi, ali ti zbog samog dolaska kontrolora radi tebe, liječnik nakon nadzora više nikad neće olako pisati bolovanje pa si popušio
  • liječnik nije dobro papirnato pokrio izmotavanje i kontrolor nađe nepravilnosti - prvo nagazi liječnika (a kazne su boli glava) i upozna tvog poslodavca nakon čega možeš biti sretan ako ostaneš na poslu uz sporazumnu odštetu poslodavcu... no najčešće popušiš kaznenu prijavu (zajedno s liječnikom) iz privatnu tužbu poslodavca za odštetu.
bertone je offline