View Single Post
Staro 19.04.2016., 19:37   #21
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor driftwood Pregled postova
Unutar 24 sata moraš javiti da nećeš doći na posao zbog bolesti, a doznake si dužan dostaviti unutar 48 sata.

Krivo.., ako si otisao na bolovanje moras se javiti do kraja radnog vremena u firmi toga dana ili da netko drugi u ime tebe javi ako si na takvom bolovanju da se ne mozes javiti.

Doznake se dobijaju i predaju nakon zavrsetka bolovanja ili ako se bolovanje prenosi iz mjeseca u mjesec onda se pred kraj mjeseca dobije doznaka za tekuci mjesec a za iduci kada bolovanje zavrsi.

Moguce je dobiti doznaku i odmah ako je bolovanje propisano bez naknadne kontrole ljecniku, primjerice uhvati vas gripa i doktorica propise 5 dana bolovanja i izda doznaku jer se necete ni vracati kod nje na kontrolu osim ako se nesto iskomplicira.

Jedino sto ste duzni predati je potvrda o privremenoj nesposobnosti za rad ali i ona se ne mora predati osobno jer ako ste bolesni tipa neki prijelom ili toliko bolesni da ne mozete raditi onda se smatra da ne mozete ni hodati do firme niti smijete jer vi ste doma na kucnoj njezi... u tom slucaju se potvrda faxira i posalje po netkome.

Same doznake nemorate nikad predati, te dane dobit cete neplaceno... ako ih predate iduci mjesec dobit cete ispravku place tj. bice placeno medjutim ako sa tim dodatnim placenim bolovanjem placa ode u vislji porezni razred bice vise i oporezovana po vecoj stopi !

Konkretno sta sam ja radio godinama:

Normalna placa 6k

Normalna placa + teren 7k i veci porez pa dobijem 6,2k

Veci porezni razred pa umjesto 1k kuna ja dobijem 200kn vise...

E onda sam ovako:

Odem poslje terena na bolovanje 3 dana i ne predam doznake za taj mjesec.

Normalna placa + teren 7k - 3 dana neplaceno pa dobijem 6,8k

Iduci mjesec kad nema terena predam doznake i dobijem:

Normalna placa 6k + 3 dana po doznakama pa dobijem opet oko 6,8k
silver_tip je offline