View Single Post
Staro 19.04.2016., 15:41   #3163
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
zadnja 2 tjedna sam se borio s jednom od vecih gluposti.

preko win explorera nisam mogao pristupiti niti jednom network shareu. pri pristupu me uredno trazi username i password, no iz nekog razloga ga svaki put odbije uz "undefined error". ista stvar je vrijedila i za pokusaj mapiranja network drivea.

prvo sam posumnjao u file server na kojem sam napravio upgrade sambe (linux masina). izvrtio sve moguce konfiguracije u sambi, ali nema sanse da se pristupi shareu.

nakon toga sam pokusao pristupiti sa druge masine koja koristi win7 i uredno sam se spojio, sve je radilo kako treba, tako da sam zakljucio da je problem sa mojom masinom koja vrti win 10. (znam, trebao sam to prvo napraviti, al ajd )

pokusao sam svasta - enable/disable smb clienta, forsiranje SMB1 protokola, registry tweakovi, sve savjete sto su se na googleu mogli naci no nula bodova, sve dok nisam naletio na najjednostavniji moguci savjet - napraviti uninstall svih mreznih kartica, pa nakon toga ih samo ponovo instalirati (nema potrebe za potpunim brisanjem drivera).

i eto, na moju srecu to je pomoglo

koliko sam primjetio, to je dosta cesti problem na win 10. da li se sto skrsilo nakon nekog updatea, nisam siguran, ali se nadam da ce nekome ovo gore pomoci ako se nadje u istoj situaciji.
Cuky je offline   Reply With Quote