Dakle,
Minix U1 review (short)

Fizički box isti kao i drugi Minixi. Izrada dosta bolja nego recimo kod M8S koji mi služi kao usporedba tu. U ruci baš djeluje solidno, ništa ne škripi.
Čip unutra je Amlogic S905, ima 2 gige rama (1.8 u Antutu-u i cpu-z-u), 16gb eMMc, gigabitni LAN, 3xUSB ulaz...detaljnije na linku gore.
Na njemu je Lollipop 5.1.1, firmware baš jučer izašao novi verzija 007.
U samom radu je dosta bolji od M8S, brže i fluidnije radi, ništa ne zastajkuje, nema "fantomskih" ispadanja iz aplikacija ili rušenja Google Store-a ili slično...
Kvaliteta slike je na dosta visokom nivou, za mene koji gleda 720/1080p ripove i 1080p remuxeve sasvim dovoljna. Puno bolja nego recimo sa laptopa sa AMD grafikom.
Sam player u androidu ima auto framerate switching koji radi jako dobro, 23.976 je uredno prepoznat i na mojoj Pany ST30 plazmi slika je vrlo fluidna.
Ne mora se uključivati sync framerate u Kodi/Xbmc-u.
Na M8S mi sync framerate uopće nije radio, svejedno koja verzija Kodija je bila gore.
Kod VC-1 codeca dosta trza ali to je boljka samog Amlogic-a. Na U1 barem radi, na M8S VC-1 stoji, krepa skroz.
Kako sam ga najviše uzeo zbog mogućnosti puštanja HD audija koristim XBMC for Minix koji je tvornički gore i HD audio na njemu radi.
Sad dolazimo do jednog problema koji je vezan za sam Kodi, tj. neimanje Kodi Android službenog supporta od kad je koying otišao i samo radi na svojem SPMC-u.
DTS-HD normalno radi dok na Dolby TrueHD filmovima ima audio offset od 500ms. Znači kad gledam TrueHD film moram delay-at audio 500ms i onda sve štima.
Isto tako se događa kod preskakanja u filmu ili seriji (pogotovo h265) da nakon toga slika ide trzavo.
Neki puta se smiri nakon par sekundi, neki puta ne pa treba pauza/play combo ili stop pa resume.
Support na Minixu čak i zna šta treba promjeniti u Kodi code-u, poslali su službeno mail Kodi-u i sad se čeka "božić" da ovi to naprave.
Sami support od Minixa je super, forum je aktivan, tamo glavni baja KEN stalno odgovara ljudima, primaju se i sugestije za nove firmware-e, sami firmware-i izlaze dosta redovno.
Rezime, da li se isplati dati 1000+ kuna za Minixa...iskreno neznam. Ja ga uzeo na rate pa mi se isplati. Da sam imao keš išao bi na Wetek Core.
Uređaj svakako je kvalitetan, naspram M8S nema razgovora ali realnije bi se dalo razgovarati da imam i nekog malo boljeg kineza za cca 100 dolara.
Ako je HD audio preduvjet onda U1, Core i Tronsmart eventualno (android based playeri) trenutno nemaju konkurencije (Shield je dosta skuplji ipak).