View Single Post
Staro 19.04.2016., 13:56   #1
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Kako otići na bolovanje. a ne zahebat sebe?

Ljudi treba mi jedan savjet vezano uz bolovanje.

Firma u kojoj radim je mala (8 ljudi), plaća se isplaćuje od onog što zaradimo prethodni mjesec (barem tako gazda tvrdi :-) ). Uglavnom odlazak djelatnika na bolovanje koji zarađuje za firmu je "potres"... hebiga tu sam sada gdje jesam. Ali to sam dobio željom da se vratim u rodni grad i budem sa obitelji.

E ja moram na jednu manju operaciju, ambulantno se izvodi, ako sve prođe ok, popodne bi već trebao biti kod kuće. Ali oporavak traje par tjedana i naravno doktorica će mi otvoriti bolovanje.

Kako će reagirati u firmi neznam, zapravo me nije niti briga jer mi ni jedan posao nije važniji od ovog zdravstvenog problema kojeg bi tom operacijom vjerujem trajno riješio. Uglavnom, lako je moguće da ako ja njima najavim bolovanje, oni meni u firmi jednostavno daju otkaz.

Kako to izbjeći, a opet ne želim niti ispasti bezobrazan i poslati im doznake od bolovanja poštom? Kako uopće ide ta procedura, doktorica mi izda bolovanje i papiri od bolovanja moraju doći u firmu. Od kojeg trenutka sam ja na bolovanju? Od trenutka kada ga doktorica napiše u kompjuteru ili kad u firmi prime papir i oni ga nekako provedu?

Razmišljao sam zamoliti doktoricu da mi otvori bolovanje par dana ranije pa da radim prvi dan na bolovanju i onda da slažem da moram hitno to obaviti da su me zvali iz bolnice.....

Kako to izvesti?
pogi je offline