View Single Post
Staro 18.04.2016., 12:21   #362
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Argh...

istječe mi ovih dana ugovorna obveza (H1 trio), i sad tražim kod koga ići...

Problem: malo mjesto sa isključivo T-Com infrastrukturom. Fizički znam 100% da je dostupan VDSL (susjed preko puta ceste, čija parica ide sa mog krova, je spojen na VDSL), ali mi ga ničiji "sustav" kada ja zovem i pitam ne vidi (btw, kada spomenem za njega, kažu da niti njega ne vide da mu je dostupan??).

H1 mi kaže da mi uopće niti nemogu ponuditi VDSL preko T-Com infrastrukture, svejedno bio dostupan ili ne.

ISKON kaže da bi mogao ponuditi, ali ga naravno ne vide kao dostupnog, a ne vidim kako ih "natjerati" kada se prebacim na njih da probaju pritisnuti T-Com, cijenom mi, sada sa ovom akcijom -1000kn, odgovaraju.

T-Com bi vjerojatno uspio "natjerati" da me prebace na VDSL ako se prebacim kod njih, ali njihove cijene su boli glava, nemogu dobiti od nikoga niže cijene od onih na webu, a to mi je za 3 paket min 315kn za 10Mbit ili više...

Parametri parice mi nisu baš nešto, ali 20-30 na vdsl bi trebalo ići:

Signal to noise ratio: 8db za down
Line attenuation: 16 za down

Ima tko pametan savjet ili kaku pametnu štelu / vezu?
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline   Reply With Quote