View Single Post
Staro 16.04.2016., 22:47   #165
tOta
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: ...
Postovi: 681
Ručnu glodalica - preporuka za Makitu. Iskreno, kod mene je to kruh svakidašnji i stvarno što je kod mene Makitin alat odradio i vidio, u pitanju su godine svakodnevne upotrebe po više sati, stvarno nemam primjedbe.

Bio sam se kratko založio za Festool, ali opet jedni ga dižu u nebesa, a drugi pišu da je to alat za doktore i odvjetnike pa sam uzeo rotacijsku brusilicu 125mm od Boscha, već par godina imam njihovu 150mm, a za sljedeću bušilicu-odvijač sljedeću mislim se između Makite i Boscha, vjerovatno 14.4V Li-Ion model, 1.5-2Ah bi trebala biti dovoljna.

Od Makite imam nekih 5 komada bušilica u pogonu, dok imam dva Bosch Professional, sa jednom prezadovoljan (2-3 godine), dok je druga zezala - samo stane kao da je baterija gotova, dok u ovoj prvoj busilici kad se ubaci ista ta baterija radi bez problema, vjerovatno elektronika vezana za bateriju nema istu razinu cut-off, iako su baterija različite ali kompatibilne na obe bušilice.

Moram priznati da su plaćene slično u istoj prodavnici, svake godine Bosch ima akciju od 25%, staro za novo, ali između ove dvije bušilice ima razlike i to osjeti se kad se prime u ruke usporedno, obe su Bosch "plave" professional, ali je ova starija 14.4-2 puno bolja i kvalitetnije napravljena da mi nije jasno kako klasiraju svoje proizvode. Zanimljivo mogu se obje kupiti i danas, a ja najveću razliku okom vidim po količini gume, na ovoj boljoj je više gume i ako mi je to blesavo, ali na svim modelima ovog alata kao da je isti slučaj - malo bolji alat vidi se okom po izvedbi, naravno pričam o Bosch Professional.

Osim naravno kvalitete garancija je uber bitna, kod mene ova 150mm rotacija brusilica već je dobila drugu besplatnu zamjenu ležaja, koliko je taj alat odradio to je čudo, isti slučaj kod Makite i Boscha, 3 godine garancija sa registracijom na netu.

Zadnje izmijenjeno od: tOta. 17.04.2016. u 00:13.
tOta je offline   Reply With Quote