View Single Post
Staro 14.04.2016., 12:18   #2851
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Meni je Simeone car. Cesto ga usporedjuju sa Mourinjom, barem u mojim krugovima. A ne vidim zasto? Njegove ekipe se brane kad igraju protiv jaceg protivnika, ima cvrstu obranu, igraci jako nabrijani i borbeni. I tu sva slicnost prestaje.

Jer simeone ne pali svoje igrace na nacin da vrijedja protivnika, krivi suca, fizioterapeuta, los dan, bla kenj, bla kenj. A njegova ekipa cak igra nogomet. I nije imao budzet od pola milijarde necega.

Lik vec par sezona od trulog kupusa pravi odlicnog odojka. Svaki pravi zderonja mora cijeniti takvo kulinarsko umijece chefa Simeonea.

Ekipa gine za njega, on sve poprilicno emotivno dozivljava. Vidi se da je entuzijast, i da ga ekipa voli. Za razliku od recimo Enriquea koji mi djeluje potpuno bezlicno, ali i jadno. Njegova izjava da je ekipa dala sve od sebe i da nikog od njih ne moze kriviti ni za sta je dno dna. Pa pretrcali su 12km manje od atletica. Messi pretrcao jadnih 7km (grizmann npr. 12 i nesto). Lik se sece po terenu.

Ali tu je valjda isti sindrom kao i sa Ronaldom. Glavna zvijezda je veca od svih, pa i od samoga kluba.

Kako je Benfica ispala, dalje navijam za ATM i iskreno se nadam da ce dici pokal. Najmanje bih volio da ga City osvoji, iako je real opasno blizu istih