Ma nema na čemu
Citiraj:
Autor MAGARAC
Mislio sam uzet bolji fotic ali kad realno pogledam trebam rastegnut sve do 70d da bi dobio kakav, takav upgrade kad je slika i AFa tice. 750/760 su isto dobar upgrade ali jadne su im baterije i ima jos par stvari kaj mi se ne svidaju. Cak je i trazilo jos mrvicu manje od mog koje je dosta malo.. Rade cu se strpit jos pol godine ili vise i skupit neki lovu. Mozda uzmem 35 f/2 IS iduci mj.. Prodal bi 24 i 50, 35mm mi najvise pase(50) za walk around i IS sa video..
|
Stavi na papir kaj ti sve treba od aparata, tak sam se ja odlučio ipak za 6D
Njegov AF naspram 5d mk3 je naravno lošiji.
AF točke fokusiraju točno i brzo, samo mi nekad nedostaje to kaj mi nisu dovoljno raširene.
U iznimnim situacijama se AF malo muči, kad držim aparat horizontalno i kad krajnje točke naiđu na striktno vertikalne linije.
Ako aparat držim vertikalno i naiđem na vertikalne linije, onda je sve ok (točke fokusa nisu cross type)
Od 450 fotki (ko zna kolko fokusiranja) ovo se dogodilo cca 2-3 puta
Za usporedbu, sa 5d mk2 (koji ima isto toliko fokusnih točaka) se ovo događalo puuuuuno češće.
Što se tiče Servo AI
Burst od 10 fotki - pas u trku, direkt prema meni - minimalno je 8 oštrih bilo, ispucao sam čito za test jedno desetak takvih serija.
Centralna točka uvijek savršeno prati (cross type) a ove ostale znaju malo zalutat, ali samo na jedan frame.
5d mk3 tu napravi bolji posao jer ima jedno 45 puta više cross type točaka
Iduća kupnja mi je Samyang 14mm
Probao sam Canon 11-24mm i to je perverzija od objektiva, budući da mi je van budžeta, ostaje mi Sammy 14mm
Nema AF ali se može na njega nakalemiti AF confirmation chip
Funkcionira tak da se pritisne shutter do pola i fokusira, kad nađeš fokus na toj točki on bipne.
Fokus sa 14mm na recimo f8 nije baš problem pogoditi
Zaboravih
Opremu sam do sada držao u ruksaku - Tamrac 5788 Evolution -
http://www.bhphotovideo.com/c/produc...ac_578801.html
Ruksak je odličan. Opremu doslovno možeš bacit niz Velebit u njemu i neće joj ništa biti, stvarno kvalitetan ruksak, odlični zipovi, ima mjesta....
Ima sling, dakle samo skineš jednu naramenicu i bočni pretinac je odmah pri ruci i može se brzo izvadit kamera van, usput se nasloniš na ruksak odmah...
Taj ruksak nosim kada malo više vremena planiram provesti s opremom na leđima ili kada mi obje ruke trebaju.
Nabavio sam nedavno Think Tank Retrospective 20 -
https://www.thinktankphoto.com/produ...ant=1237486119
Njega koristim na kraćim rutama.
Moram reći da sam oduševljen torbom. Stane pun klinac stvari i sve su na dohvat ruke.
Cijena je dosta velika, ali je fakat odlična torba, ima svakako moju preporuku.