View Single Post
Staro 11.04.2016., 10:48   #12
anzweidrej
Registered User

Datum registracije: Dec 2015
Citiraj:
Blue Spirit
Dobro obrazloženo,slazem se s nekim stavkama

Citiraj:
Postoje gotova komercijalna rješenja tj prijenosne radne stanice kao što je naveo kolega darkydark , laptopi na kojima je moguce promjeniti procesor i graficku karticu.
Istina postoje,ali kao sto sam vec prije naveo,obicnom laiku nije lako zamijeniti a pogotovo doci do određene komponente bez da se narucuje od dobavljaca kao sto je to slucaj sa PC-om gdje svatko ima slobodu odabrati ono sto zeli u svom racunalu.

Citiraj:
Sto se grafike tice bio bi ogranicen APU om
Opet si u pravu,svjestan sam toga ali današnji APU-i su dovoljni za pokretanje vecinu kako igri tako i programa za 3d vizualizaciju itd. evo do prije par mjeseci sam radio rendere samo na Intel HD grafici bez decidirane graficke,tako da ne mislim da je to mana.

Citiraj:
Monitor se da spojit sa LCD controller board om , al opet to nije to...
Spajanje s maticnom moze biti i pomocu mini VGA prikljucka i USB-a kao sto se vidi i na slikama.

Citiraj:
Hlađenje je problem.
Pogledaj samo takozvane "Steam machine-ove" gdje su Titan-icu ugurali u pasivno hlađenu kutiju samo sa CPU hladnjakom(bez dodatnih ventilatora),a tu je i jos SFX napajanje koje stvara dodatnu toplinu.Ili Alienware alpha sa slicnim dimenzijama i 750Ti grafikom ali Pico napajanjem.

Citiraj:
Najniza kucista sto postoje jos su uvjek su predebela i to još bez ekrana.
Ako se tipkovnica ugradi ispod komponenti,znaci na "izvlacenje" onda tih 3-4 cm ne vidim kao problem,pogotovo uz prednosti koje ovaj koncept donosi.

Drago mi je kad netko argumentira svoje navode i slazem se s nekim argumentima ali ako postoje problemi onda za njih mora biti i rješenja,zato sam i podijelio s vama
anzweidrej je offline   Reply With Quote