View Single Post
Staro 09.04.2016., 20:21   #4440
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Koliko je eBay siguran za prodaju pojedinačnih i raritetnih stvari (npr., ali ne striktno knjiga, rijetkih izdanja časopisa, stripova, numizmatike, i sl., zatim pojedinačno elektronike, custom-made maketa, itd.)
S obzirom na to da je kupac u gotovo svakom sporu zaštićen k'o međed, a eBay sigurno ne snosi odgovornost, logično je kako prodavatelj uvijek izvuče deblji kraj.
Konkretno, plaše me inozemni kokošari koji, poput naših, naruče, pa kažu "not received" i dobiju povrat, a stvar zadrže. Je l tracking number rješava stvar u takvim sporovima?

Citiraj:
Autor Ico_Zg Pregled postova
Od 01.03. je minimalno 55kn provizije koje pošta uzima za slanje paketa na carinu. Nažalost još veći problem je što taj iznos po novome obračunavaju na sve pakete koje završe na carini, bez obzira na njihovu vrijednost. Što dovodi do toga da ljudi na paketiće od par dolara moraju platiti nebulozne troškove je su poslali na carinu ono što ne treba.
Nekidan sam poslao diplomu u austrijski ENIC/NARIC na usporedbu, a ovakve mi gluposti sve više olakšavaju odluku o trajnom iseljavanju svoje obitelji iz HR. Uskoro će u današnjoj Hrvatskoj postati teže živjeti nego nekada u YU.
karabaja je offline   Reply With Quote