View Single Post
Staro 19.10.2005., 01:02   #14
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett
Nisam čuo te zvučnike. A ti očito nisi čuo MBL-ove.
Cuo sam ih na CES-u , cuo sam ih u Berlinu na glavnoj adresi.
(Einemstr.)

101D (upravo sam izvukao katalog) Radialstrahler i 111A. 111A jedino ima smisla ako Drago Plecko kalibrira kvarcni kristal na tom visokotoncu za neki Sumeranski prolaz kroz vrijeme.

Mislim nemoze nikakva takva membrana mjeriti se sa jednim panelom a kosta sumu koja je uvredljiva. Njeno mehanicko pomicanje je samom prirodom konstrukcije od pocetka kompromis,na kako da su dobri materijali.

Nisu oni svirali lose u smislu da su nekvalitetni ali su sto bi rekli ameri "Me too product" samo jedan od, nista posebno sto bi bilo na razini njihove prevelike cijene. Sama konstrukcija woofera i bass sistema je toliko prosjecna da me podsjeca bas na pojedine Hifi modele. Tipicni primjer kao sto Thiel kaze, opijenosti jednim dijelom konstrukcija dok drugi trpe zbog toga. To nije kompletan zvucnik, to je proizvod koji reflektira fascinaciju tehnologijom koja nije uopce razvijena do kraja. Njemci su prepuni takvih modela.

Nemoze se Jango upustiti neko u konstrukciju zvucnika sa hiper aspiracijama tko nema velikog iskustva. U svijetu ima tek 30-tak vrhunskih dizajnera zvucnickih sistema. Samo nekoliko firmi SanS, Vifa, Focal, Dyna...... koji uopce prizvode vrhunske jedinice.

A sam zvucnik je opet koncepcijski plagijat Cabasse-ovog MC001 ili kasnije za US trziste nazvanim Atlantis :

Ovaj je barem imao super naprednu koaksijalnu 4-6x point jedinicu sa dva vrhunska sub-a unutar komore. Frekvencijski je dosezao
do same teorije, a zavrsio je na mnogim institutima, Renault ga je prvi kupio za proucavanje.

Kad se radi o ribonu ili opcenito nekom hibridnom zvucniku,onda visoka cijena moze imat opravdanje ali zakamuflirana dinamicka tehnologja NE.

Pitao sam jednom Jim Thiel-a zasto kao jedan od naj uglednijih dizajnera u svijetu nikad nije napravio zvucnik skuplji od 13.000$
rekao je da jednostavno nemoze napraviti skuplji zvucnik a ne zeli se poigravati sa ugledom dekada iskustva i reputacije, samo da bi reda radi napravio neki image proizvod.

Njegove zvucnike stavljaju na najvisa mjesta u svijetu i na svim listama su medju 10 najboljih ali eto kostaju kao jedna Wilson skretnica, kad cujes takve zvucnike koje su rezultat dekada razvoja i onda cujes ovakvog avlijanera kakav je MBL onda se mozes samo nakasljati.

Povijest zadnjih 20 godina je puna MBL primjera koji su propali nakon nekoliko godina.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 19.10.2005. u 02:11.
Visage je offline   Reply With Quote