Evo da i ja dam komentar na izbor towera.
Prvo i prvo govoriti zasto davati xx kuna/eura za kuciste kad svako kuciste od 300 kuna sluzi svrsi i komp nije nista brzi je po meni promaseno.
Imas izbora danas za svaciji ukus i potrebu. Ja sam nesto stariji pa se dobro jos sjecam kada je PC bio PC u bjelom DTK ili JNC kucistu i svi su bili isti. Pa se negdje 2004 pojavio chieftec big mesh serija i od tog mojeg prvog "nestandardnog" kucista mi nije bilo na pamet stediti na njemu. Taj Chief je promjenio od athola64 do sandy konfiguracija nekoliko. Kuciste je masivno ali zbilja masivno sasvim normalno sam sjedio na njemu ili kad bi se nesto trebalo dohvatit vioko normalno se stalo na njega

Slozio sam i zeni pred 5 godina konfiguraciju u z9+ i vec sam tada primjetio neke prednosti. Gumirani nosaci za HDD i optiku. Pa gumirani cepovi za PSU. Pa 120mm tihi ventovi na nekim novim lokacijama(gore)...
Sad nedavno kad sam slozio novi skylake stroj sam se odlucio na Fractal R5. Platio 105 EUR ako se dobro sjecam isto toliko sam platio i big mesha prije 12 godina. Gledao sam i realno ima se kucista i za 50 EUR ali da si na komp od 2000 EUR sad ustedim 50 EUR na case??? zasto? Dobio sam vrlo funkcionalno kuciste i meni jako bitno iznimno tiho (damperi na sve strane, bocne strane dampirane spuzvom,konfugurabilnost kaveza za diskove,cable management,lako dostupni filteri prasine da se ne ponavljam neko gore je sve to naveo)
Dakle danas je situacija takva da je izbor nikad veci. Pa sad kad odete na stranicu sa kucistima to je na 100 razlicitih u punudi i svatko si nadje nesto gotovo pa idealno sto trazi,samo treba uzeti si vremena i dobro pretraziti.
Na kraju tako je sve danas. Ima auta i za 7000 EUR ali ima i 70000 u istoj klasi...oba ce to dovesti od tocke A do B, ali oni su tu i oba se prodaju...za svaciji djep...shvacam da je nekome 50 EUR puno i meni je bilo u studentskim danima ali sada bi se osjecao glup da sam isao stediti tih 50 EUR i kupio to drugo kuciste od 50 eura sa dosta kompromisa.