View Single Post
Staro 19.10.2005., 00:15   #1
treker
Registered User

Datum registracije: Oct 2005
ASRock 939A8X-M debilana

komponente (kupljeno u HG-Spotu):
MBO: ASRock ASRock 939A8X-M
CPU: AMD Athlon 64 3200+ (Venice) BOX
RAM: 512 MB DDR PC-3200, 400 MHz, Kingmax
HDD: Seagate Baracuda SATA 200 GB
DVD: NEC ND-3540 DVD+-RW
VGA: ATI Radeon 9250. 128 MB, DVI, TV-out

dakle, nabijam vec glavom u zid 2 dana s ovom kombinacijom. slozim komp i upalim ga i nista, ventilator se vrti i ni makac. selim RAM po utorima i dalje nista. malo prosurfam po netu (site od ASRocka je prica za sebe) i nadjem na jednom forumu post sa slicnim problem i savjetom da promjenim memoriju. ubacim neki stari 256 MB DDR PC-2700 modul i pocne dizanje ali i dalje sranje ne radi. na DVD-u svjetli zelena lampia non stop a slika na ekranu je crna i tako izgleda moze do kraja vjecnosti. ako probam otvoriti DVD ponekad ladica izadje do kraja pa se vrati unutra a ponekad izadje do pola pa se vrati unutra, nema sanse da ostane otvorena koliko ja zelim. brijem da sam isprobao sve moguce kombinacije jumpera na DVDu, IDE kablova i IDE konektora na maticnoj.
ukoliko izvadim DVD, na kucistu i dalje svjetli lampica za HDD, ustvari svjetli cijelo vrijeme dok je komp upaljen. ekran i dalje crn, BIOS-u ni traga. sve komponente isprobao u drugom kompu i rade. ocistio podatke u CMOS-u, bio izvadio CMOS bateriju reda radi i dalje sve ostaje isto.

Ima netko da me prosvjetli s necim, izuzev nosenja svega u HG-Spot?
treker je offline   Reply With Quote