Ma ne ni govora o kupnji Zalmana, isti je već montiran na 4200tku. Pasivac je ogroman i u suradnji s tihim ventovima je potpuno nečujan i ohladio bi bilo koju grafu, tako da ni buka niti grijanje nisu problem. Drugi problem su performanse, ako ne bi bilo pomaka u fpsima od barem 20-30% onda mi se cijeli cirkus i neda bash prakticirati.
Kako o FX seriji pojma nemam, dobro, znam da je bila svojevremeni promašaj: skupa kartica sa sjebanim performansama, ali malo mi je čudno da generaciju mlađa kartica sa 128 MB RAM-a (ti420 ima 64) nebi značajno podigla performanse. S obzirom da bi je ja dobio za sitnu lovu ta mi se akcija učinila potencijalno korisnom.
Dakle nemojte je gledati kao pandan 9700tki koja pod briše s njome, niti po dobiveno/uloženo.
Jednostavno si zamislite da ih obje imate doma zajedno sa Zalmanom (koji riješava pilanu mozga) i birate koju ćete namontirati... Ukoliko je dobiveno manje od 30% odustajem od tramaka skidanja Zalmana sa 4200 i kraj...
Uporan sam zato jer sam na PCEkspertu pročitao člančić koji uspoređuje 9600XT i 5700Ultra koje su bilo tu negdje a brijem da je 5800 brža od 5700 (naravno da to ispaljujem jer to uopće ne mora biti točno)