Zanimljivo, Mogami i dalje ima koliko toliko solidan WR (ispred NO). Unatoč nerfu i svemu.
Citiraj:
Autor Lun
U te dvi partije sa Hiryuom sam napravio oko 300k dmga, sad mi je prosjek 94k, brod je fenomenalan, ranger mu nemože ni prismrdit. Danas sam snipeao AS rangera bez problema, fightere pošaljem na njegove fightere, sve ostalo na njega. Trenutno, ranger nema nikakve šanse sa bilo kojim loadoutom protiv kompetentnog Hiryu kapetana.
|
Kako imam iskustvo u Random borbama 100 vs 50 u odnosu Hiryu naprema Shokaku (kojeg sam primarno igrao u Timskima), moji dojmovi su slijedeći:
- samo jednom sam naletio na 2-0-2 Rangera koji me totalno cockblockao cijelu partiju, imao sam samo jedan strike i opet bio korisniji od njega svom timu, u pravili tu partiju samo paziš gdje su mu lovci i GG
- strike Ranger je jedini T7/8 CV koji me uspio snajpati u Hiryu, sad to očekujem svaku partiju i uvijek držim lovce na udaljenosti da mogu reagirati na vrijeme dok ne vidim što drugi CV vozi i gdje su mu DB/TB
- Hiryu je najveći stress-free CV u igri, upravo radi Rangera jer ga većina ekipe ne zna voziti (igra AS) i radi 2-2-2 sexa od loadouta
Ranger sumnjam da se solo može obraniti od napada. No Lexi to itekako može. Ako se sa Lexi igra full strike onda ga treba složiti za max AA jer je to CV s najboljim AA u igri. Čak možda i boljim od Midway-a. Ako već ne onda u svom tieru. Drugim riječima upgrade za +20% AA skupa sa BFT i AFT skillom. Domet preko 7 km i prije nego i stigneš reagirati pojede solidnu količinu aviona.
Najveći problem koji Hiryu / Shokaku mogu sresti je Ranger / Lexi strike sa kapetanom od 15 bodova. U prijevodu to znači 21 DB. Niti sa dva lovca, i ako imaš kapetana od 15 bodova odnosno 2x5 lovaca oni nemaju dovoljno municije da tiih poskidaju sve. Moraš bit dobar sa manual strafeom.
Što se tiče snajpanja samog. To je dvosjekli mač. Na T9 je redovita taktika koju očekuj svaku partiju. Na T7/8 riskiraš izgubiti puno aviona ako ne prođe. Dva su uvjeta kad ja 90% slučaja idem na snipe: 4 CV-a u partiji i kad je na drugoj strani Lexi koji ne ide na snipe već rješava moj tim. U ostalim slučajevima snajpam samo ako se ukaže prilika ili igram T9.