Citiraj:
Autor schetz
Određen broj ljudi je od samog starta Concepta imao wifi problema. Srećom ja nisam. A nemam ih ni sad s novim update-om. Tako da, alles ok.
A za kameru svi stišću od početka, za sad je jedina novost koja i nije neka novost a to je sučelje kamere kao na Z5. Ali svi se nadaju API2 , živi bili pa...
|
Za API2 se nemojte nadat. Jednostavno mislim da nisu više zainteresirani za IMX220. Ne nadam se ni RAWu na IMX300 što se toga tiče jer bi time kanibalizirali svoju foto diviziju, a ovak to rade neperspektivnoj mobilnoj diviziji. Što je žalosno...
E i da, ne vjerujem da će Z5 serija nastavit se na Concept zbog malog broja uređaja u usporedbi sa Z3... A i na 801 mogu puno više eksperimentirat
Citiraj:
Autor Mileni
Moze malo uvoda za sony njubaru aka mene? Beta? Koncept? Ver do aj djojn in ? 
|
Znači ekipa u Sonyju je lani odlučila provirit glavu iz svojih zatvorenih ureda i malo poslušat šta ekipa devova, testera i običnih korisnika kaže kako se može poboljšat iskustvo Sonyjevih uređaja i softvera. Nešto što se rodilo kao ideja nekon što je Sony zaposlio Alina Jerpeleu i dio ekipe iz Free Xperia Project-a (FXP) koji su bili zaslužni za portanje AOSPa i CMa na Sony uređaje.
Plod toga je Concept ROM, znači u praksi mješavina čistog AOSPa sa nekim Sony featureima koji nije čisti AOSP a nije niti čisti Sony ROM da bi mogli vršit eksperimente i približit se ultimativnom Android softveru. Zasad to ide dobro, ljudi to vole i iako je MM ROM trebao završit još krajem 12. mjeseca zbog iznimne popularnosti i odličnih rezultata po pitanju feedbacka i uključenosti zajednice odlučili su to nastavit.
Beta je prerelease softver za Z3 seriju za MM, znači poluslužbeni ROM koji za cilj ima testirati stabilnost i zapravo je ponovno križanac Concepta i potpuno službenog izdanja, gdje je isto poanta na feedbacku korisnika. Vjeruje se da ono što bude dodavano u Betu da će bit zastupljeno u svim službenim MM izdanjima prije ili kasnije.
Oboje trenutno funkcioniraju samo na Z3 seriji, uz iznimku Z2 za Betu, i zamišljeno je sa lokacijskim restrikcijama, Concept samo za čini mi se Švedsku a Beta za Španjolsku, Italiju i Nizozemsku. Iako su oboje nedugo nakon izlaska se pojavili i za sve druge u obliku ftf fajla za flashanje.
Iako je cilj svega toga ''da slušaju korisnike'' zapravo trenutno ima jako malo vajde od toga svega u službenim izdanjima, ali treba sačekat izdanje MM za Z3 i Z2 seriju, MR1 za Z5 seriju i daljnje nadogradnje pa će se vidjet naznake smjera u kojem to sve ide...