View Single Post
Staro 06.04.2016., 16:44   #340
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
Određen broj ljudi je od samog starta Concepta imao wifi problema. Srećom ja nisam. A nemam ih ni sad s novim update-om. Tako da, alles ok.

A za kameru svi stišću od početka, za sad je jedina novost koja i nije neka novost a to je sučelje kamere kao na Z5. Ali svi se nadaju API2 , živi bili pa...
Za API2 se nemojte nadat. Jednostavno mislim da nisu više zainteresirani za IMX220. Ne nadam se ni RAWu na IMX300 što se toga tiče jer bi time kanibalizirali svoju foto diviziju, a ovak to rade neperspektivnoj mobilnoj diviziji. Što je žalosno...
E i da, ne vjerujem da će Z5 serija nastavit se na Concept zbog malog broja uređaja u usporedbi sa Z3... A i na 801 mogu puno više eksperimentirat

Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Moze malo uvoda za sony njubaru aka mene? Beta? Koncept? Ver do aj djojn in ?
Znači ekipa u Sonyju je lani odlučila provirit glavu iz svojih zatvorenih ureda i malo poslušat šta ekipa devova, testera i običnih korisnika kaže kako se može poboljšat iskustvo Sonyjevih uređaja i softvera. Nešto što se rodilo kao ideja nekon što je Sony zaposlio Alina Jerpeleu i dio ekipe iz Free Xperia Project-a (FXP) koji su bili zaslužni za portanje AOSPa i CMa na Sony uređaje.
Plod toga je Concept ROM, znači u praksi mješavina čistog AOSPa sa nekim Sony featureima koji nije čisti AOSP a nije niti čisti Sony ROM da bi mogli vršit eksperimente i približit se ultimativnom Android softveru. Zasad to ide dobro, ljudi to vole i iako je MM ROM trebao završit još krajem 12. mjeseca zbog iznimne popularnosti i odličnih rezultata po pitanju feedbacka i uključenosti zajednice odlučili su to nastavit.

Beta je prerelease softver za Z3 seriju za MM, znači poluslužbeni ROM koji za cilj ima testirati stabilnost i zapravo je ponovno križanac Concepta i potpuno službenog izdanja, gdje je isto poanta na feedbacku korisnika. Vjeruje se da ono što bude dodavano u Betu da će bit zastupljeno u svim službenim MM izdanjima prije ili kasnije.

Oboje trenutno funkcioniraju samo na Z3 seriji, uz iznimku Z2 za Betu, i zamišljeno je sa lokacijskim restrikcijama, Concept samo za čini mi se Švedsku a Beta za Španjolsku, Italiju i Nizozemsku. Iako su oboje nedugo nakon izlaska se pojavili i za sve druge u obliku ftf fajla za flashanje.

Iako je cilj svega toga ''da slušaju korisnike'' zapravo trenutno ima jako malo vajde od toga svega u službenim izdanjima, ali treba sačekat izdanje MM za Z3 i Z2 seriju, MR1 za Z5 seriju i daljnje nadogradnje pa će se vidjet naznake smjera u kojem to sve ide...