Citiraj:
Autor MAGARAC
Volim i ja kad objektivi imaju svoj "potpis" i kad slika ubija bez neke spec. ostrine, rezolucije ili sl. kaj je postalo najbitnije.. Nisam probal ali gledam jako puno tudih slika. Jebes ostar objektiv ak daje "sterilne" slike.. Ta adaptivnost mi je najjaca strana kod Sonya jer otvara puno dobrih stvari ali s druge strane mislim da imaju jos puno posla ak veci komad profi trzista i mogli bi bit malo jeftiniji.
|
Sonyu zamjeram što su svi novi objektivi baš to, sterilni. Savršeno oštri, ali totalno flat što se tiče boja. Minolta je s druge strane bila baš poznata po tome.
Paralelno sam probao Sony-a istih karakteristika, uz svoju Minoltu 80-200 f/2.8, ta fotka jednostavno izgleda mrtvo i treba je dodatno saturirati.
Citiraj:
Autor riceburner
smitha sponzorira slony, placa mu masnu lovu da siri slony propagandu, prica stara ko isusov magarac...
nisam ja tvrdoglav, nego mi objasni zasto na ovoj slici, na ovom eventu nitko nema mirrorless aparat? to me zanima...
|
Agencijski fotografi (Cropix, Pixsell...), prvo ih prepoznaš po flashevima usmjerenima naprijed. Zašto nemaju mirrorlesse? Jer imaju ugovore s Canonom sklopljene prije desetak godina, po 50-ak istih aparata i objektiva. Ajde promijeni kompletan sustav ako možeš