View Single Post
Staro 05.04.2016., 22:37   #2111
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ti stari objektivi imaju dušu i svaki ima posebne karakteristike. Heliosi daju swirly bokeh, Trioplani daju bubble bokeh, žuti radioaktivni premazi na Canon FD i Pentax Takumarima daju određenu toplinu fotkama...Ruski Jupiteri i Tairi s dvadesetak listića blende i njihov bokeh...

Imam dosta takvih objektiva, ali čovjek se navuče na skupljanje toga.

Trenutno imam...Nikkor 85mm f/2, Nikkor 35mm f/2.8 shift, Super Multi Coated Takumar 35mm f/3.5, 55mm f/1.8 i 150mm f/4, Tair 300mm f/4.5, Olympus OM 80mm f/4 macro... Sve nažalost moram sad prodati, jer se moram riješiti ovisnosti

Od onog što sam probao Nikkor 35mm f/1.4 AI-s je nešto apsolutno savršeno. Sasvim druga dimenzija.

Volim i ja kad objektivi imaju svoj "potpis" i kad slika ubija bez neke spec. ostrine, rezolucije ili sl. kaj je postalo najbitnije.. Nisam probal ali gledam jako puno tudih slika. Jebes ostar objektiv ak daje "sterilne" slike.. Ta adaptivnost mi je najjaca strana kod Sonya jer otvara puno dobrih stvari ali s druge strane mislim da imaju jos puno posla ak veci komad profi trzista i mogli bi bit malo jeftiniji.
MAGARAC je offline   Reply With Quote