View Single Post
Staro 05.04.2016., 10:54   #1034
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Ne već si mi spočitavao zakaj onda ja imam surroundove na 2.5m visine. Zato kaj mi je garnitura na stražnjem zidu a bočne nemam jel mi je soba orijentirana po širini.
Ako je ispalo napadački, ja se ispričavam jer to mi nije bila namjera.
Namjera mi je samo bila da napomenem da nisi stavio zvučnike po pravilu - zato jer ti to prostorija ne dopušta, ali te to nije spriječilo da imaš 5.1, pa makar i u ne idealnim uvjetima.

Citiraj:
I opet ti govorim, pogledaj taj DD guide šta si stavio, gdje se točno nalaze stražnja 2 zvučnika?
Ne možeš ih staviti na bočni zid pored bočnih surroundova i onda kako si rekao pojačat ih na receiveru, klat će se međusobno.
E vidiš, taj dio mi nije jasan. "Klat će se međusobno" - mamu mu, ovako zvuči kao da će doći do neke kakafonije ili slično
Ja bih samo rekao da razdvajanje zvukova neće biti precizno koliko bi moglo biti, ali da ću svejedno dobiti nešto sa razdvajanjem surround zvučnika na 4 komada, nego na "samo" dva.
Što ponavljam - ne znači da sam u pravu, ali mi ima više smisla nego da neću dobiti baš apsolutno ništa s tim, ili da ću dobiti nešto što će zvučati čak i gore nego da sam ostavio 5.1.

Citiraj:
Ili ih stavi tamo gdje trebaju biti ili nemoj uopće. Znam da je onda strop opcija ali jbg ništa nije idealno. Koliko ti je udaljen onaj zid iza garniture? Ako na njemu ništa nema stavi tamo stražnja 2, dobit ćeš puno bolju zvučnu sliku.
Zid iza garniture je udaljen još neka dodatna 4 metra, što je em previše, em mi je kuhinja tamo pa ne vjerujem da mi je to nekako praktično
Igorr je offline   Reply With Quote