View Single Post
Staro 05.04.2016., 10:30   #1032
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
A za moj stan oprosti što nije velik ko tvoj pa da mogu idealno staviti zvučnike što za razliku od većine nas ti možeš ali ne slušaš...
Evo na, sad će još ispasti da ti ja nešto govorim protiv tvog ili bilo čijeg prostora.
Ja ti samo kažem da ako ćemo po DD standardu, moje postavljanje zadnja 2 zvučnika za 7.1 ima više veze s pravilima nego tvoja 2 za 5.1.
A quote-ao sam ti već dio gdje si rekao da mi je nacrt bezveze i da nema smisla ići na to.
Po tvojoj logici bi onda i tebi imalo više smisla da imaš 3.1, zar ne

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Igorr, i Thx i AVS pišu isto kao i DD i Dts ali pogledaj od kud oni mjere kuteve, od SREDINE prostorije a tebi je garnitura (tvoje uši)iza. Možda su ti kutovi dobri ali su zvučnici preblizu. Ostavi ovako kako si nacrtao sa DFS-ima za surrounde na 5.1. Preblizu su ti ovi zadnji bočnim surroundima, poništavat će se međusobno.
Ovo za sredinu pak i nije baš istina:
http://www.dolby.com/us/en/guide/sur...7-1-setup.html

A glede udaljenosti, nije nemoguće da si u pravu ali (opet po slici na dolby stranici što sam linkao gore) zračna udaljenost (pri zadržavanju preporučenih kuteva) između idealne slike i mog nacrta je brat bratu manje od pola metra sigurno - tako da bi po tome i ljudi koji postave zvučnike po standardu trebali imati navedenih problema sa poništavanjem, ili?

Ne bih htio da se krivo gleda na moje komentiranje.
Stvarno sam otvoren za rasprave što je bolje i kako izvući neki maksimum, i zahvalan sam na prijedlozima... ali jednostavno ne prihvaćam neke polovične odgovore koji se kose sa logikom (koja mi je možda u krivu, ali tražim neki konkretan razlog zašto je u krivu).

EDIT:

Nekako imam filing da ili ne gledate linkove koje sam stavio, ili ne razumijete što točno želim reći.

Dakle origigi po pravilima dolby-a:

Onako kako bi bilo kod mene:

Dakle kut - isti. Udaljenost od slušatelja - cca 0.75m do 1m dalje od standarda. Udaljenost stražnjih zvučnika 5.1 od stražnjih 7.1 cca max 0.5 metara dalje od standarda.

Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 05.04.2016. u 10:42.
Igorr je offline   Reply With Quote