Hello girls and boys,
uskoro idem kupiti novi mobilni uređaj pošto mi je Lumia 730 dosadila i počela pucati po šavovima.
Da pojasnimo, budget je do max maxeva 2700kn (iako bih volio i jeftinije), uzimao bih novo, nikakvi T-Com centri i slično, već mobile shopovi i slični centri elektronike, može i webshop. Znači uzimao bih samo uređaj kao uređaj, gotovinom, bez ikakvih pretplata i slično.
Daleko najbitnija stvar mi je da je responzivan. Imao sam android prije (Xperia U) i nakon onih iskustava rekao da ga više nikad ne ću uzimati (zvoni mi alarm i ne mogu ga ugasiti nikako nego da izvadim bateriju), ali eto. Znači želim lag free što dulje (minimalno 2 godine), uz naravno povremeni hard reset ako bude potrebno. Nisam heavy user, koristim par appova uz društvene mreže, internet, yt, možda neka igra za razbibrigu, mail, whapp i pozivi.
Postoji li za te pare bolji izbor za mene od LG Nexusa 5x 32gb verzije? Sviđa mi se stock android, sigurni updatei još barem ~2 godine i fingerprint senzor. Za bateriju tvrde da je loša ali meni je bitno da mi izdrži od 8 ujutro do 10 navečer, a pošto je Lumia uspjevala vjerujem da bi i Nexus. Skeptičan sam pomalo i zbog hardvera (2GB RAM-a) jer se za slične novce može uzeti hardverski dosta moćniji LG G4.
Koji su onda vaši prijedlozi?