View Single Post
Staro 04.04.2016., 20:55   #1012
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Igorr ako sam propustio koje zvučnike imaš prednje?
DFS-ovi su super surroundovi, imao ih ja.
E sad 7.1.....ako imaš DFS-ove koji su dipolci (sviraju u 2 strane) onda ti je dovoljan 5.1 s njima.
7.1 sa 4 njih bi previše raširio surround scenu osim ako nisi u 100 kvadrata...
Ljudi, neki puta je manje bolje od više. Recimo filmovima se miksa audio sa pretpostavkom da "persona" ima "single point" zvučnike iliti zvučnike koji pucaju u jednom smjeru. Tu do izražaja dolaze oni izračuni za postavu zvučnika od Dolby-a ili DTS-a. Na njima se isto vidi da za prednja 3 zvučnika visokotonac mora biti u razini ušiju a surroundovima visokotonac od 1.5-2m iznad ušiju. Znam da je izvedbeno to jebenije napraviti i normalno je da kod svakoga ima odstupanja zbog prostora, ukućana, love, žene itd.
7.1 se stvarno isplati ali u većem prostoru (35m2 nadalje) ili prodaj ove surroundove i uzmi 4 manja.
Sad će me Gabre opet pitati gdje radim kad stalno pametujem, firma je Multiconnecto i radimo custom kina, fotelje, akustika prostora, sve ono "malo" skuplje
Probaj ako možeš (žena faktor) objesti ove DFS-ove bez bušenja pa poslušaj sa njima 5.1
Ja sam ih imao u dnevnoj od kojih 25m2 i bilo je to dobro. Isto tako zapamti da ako ne skidaš BR remuxeve ili ova jače ripove sa HD audiom sve ostalo ti je 5.1.
Sada imam ove iz avatara, Focal Sib&Cub2 i to radi sumanuto za tih mojih 25m2 prostora.

Zadnje izmijenjeno od: 9800pro. 04.04.2016. u 21:01.
9800pro je offline   Reply With Quote