@smirnoff
Pa recimo sama činjenica da su onda bili standard jako mali ventovi, bez filtera za prašinu, fiksirani kavezi iznutra, nepostojeći kejbl management, itd. me odbija od takvih rješenja.
U takve kejsove mi nije išla AIO vodenjara jer 120mm vent stane samo naprid (kratka crijeva vodenog), SSD moram kupovat s bracketom ili zasebno bracket, imaš USB 3.0 (e ne može, uštekavaj ga otraga ili na neki produžni kabelić), hrpa prašine koju triba bar jednom misečno čistit, nabavim si Hyper 212+ a on sa 160mm visine struže po bočnom plexiju, stavim aftermarket kuler na grafu a onda je jedva uguram jer se kavezi za diskove ne mogu odvajati, šuma kabela je kriminal - pa složit neki airflow predstavlja umjetnost (a ventovi 80/92mm veličine -.-), sve postojeće kabele moram dobro zavezat da ne upadnu u PSU (s gornje strane), ventove od grafe (s donje strane) i onaj vent na boku......
Kod mene sve riješeno s kejsom od zamisli 400kn (rabljeni, mint stanje), sad mi stane metar kvadratni drva u kejs, može mi poslužit ka klupica za noge, boli me briga za duljinu grafe i visinu CPU kulera jer sve stane, kabeli više ne divljaju, imam i manual kontrolu ventova, propuh sa 140mm ventovima da ne spominjem...
BTW danas se može nać i kejsova sa gornjim karakteristikama i debelo ispod 500kn, ali je kvaliteta očaj.....
Svakom svoje - jedan "low level" PC build sa integrušom može stat i u najgori/nejjeftiniji kejs s integriranim napajanjem, ali ja takve komponente ne koristim
EDIT Preteklo me, donekle