View Single Post
Staro 04.04.2016., 18:37   #1002
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
nema oprecna ili ne, zna se kako se moraju pravilo staviti, a ovo sve drugo su neke kombinacije i ljudi montiraju zvucnike svakako, ali to ne znaci da je dobro.

ako ih stavis tako kako su na slici, 7.1 uopce nema efekta, bolji surround ces dobiti da stavis 5.1, ali surrounde onda stavi tako dijagonalno u kut iza sebe.
Nigdje u uputstvima za postavljanje zvučnika nećeš vidjeti da crtaju zvučnike obješene na strop, zar ne?
A koliko sam vidio upravo tako si ih ti sebi postavio, kao i dosta drugih ljudi
Postavljamo si zvučnike kako možemo u nekoj prostoriji, da imam dedicated prostoriju i da ih mogu postaviti idealno - ja bi ih postavio, ali to nije slučaj.

Moja logika je bila iduća - ovaj nacrt što prikazuje pravi način postavljanja, daje kut koji je potrebno ispoštovati za stražnje zvučnike u 7.1. I uglavnom napišu kolika je idealna udaljenost za te zvučnike.
Kako mi prostor i njegova upotreba nisu dali (meni prihvatljivih) drugih mogućnosti - odlučio sam ispoštovati kut ali staviti zvučnike nešto dalje od idealne udaljenosti.
Ali pri tome će lijepo receiver pri kalibraciji zvučnika pojačati/"ubrzati" te zvučnike tako da zvuče kao da su na udaljenosti na kojoj trebaju biti.
Visoki tonovi su usmjereni, za razliku od niskih tonova. Zato je kod njih puno bitniji kut postavljanja, nego mala odstupanja od idealne udaljenosti (pogotovo ako se to korigira sa postavkama).

Ne kažem da će biti idealno, ali zašto ti smatraš da neće biti dovoljno dobro?

Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 04.04.2016. u 18:44.
Igorr je offline   Reply With Quote