View Single Post
Staro 31.03.2016., 22:32   #3126
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Mika, te tvoje činjenice koje si sad iznio direktno kolidiraju s onim kako si započeo. Lako ti je sad prepravljati misli. Sve stoji u tvojim prethodnim postovima. Pošto više nisi u stanju pratiti svoje vlastite misli zbog hipertenzije koju ti stvara mogućnost da je 970 u makar jednoj stvari bolja od 390, evo mali rezime.

Nakon mog posta gdje sam se osvrnuo isključivo na post kolege lungza gdje je buku povezanu s brzinom venta i temperaturom, ti si spomenuo da bi trebalo opteretiti na 100% grafu.
Sljeduje moj Furmark screenshot na što odgovaraš da nije 970 toliko tiša ni hladnija od 390. Komentiraš o nekakvom throttlanju i da zato imam tako hladnu, tj. posljedično tihu grafu.
Tu zaboravljaš da je kolega lungz išao u priču smanjivanja napona jer se čini da ima sluh ko šišmiš i da sam se na taj aspekt nadovezao. Ono što je tebi "nije toliko tiša" njemu može biti ogromna razlika. Zatim nastavljaš pljuckati kak je nvidia krivo definirala TDP kartice, uspoređuješ nepostojeći throttle s Furyem i tipkaš kako se AMD zbog toga postavlja na stup srama, a nvidia radi isto ali naizgled nitko ne zamjećuje. Ponovo, ne vidim ikakav throttling, ali niti znam kako se throttling javlja na AMD-u, osim po onome što sam čitao online.

Konstantno se referenciraš na dosad nepostojeće DX12 naslove koji dolaze i u kojima se prognoziraju prednosti AMD kartica. To toliko bjesomučno guraš i prikazuješ da zaboravljaš da te razlike mogu biti, tvojim riječima, NI BLIZU tome čemu se nadaš. Primijeti da nigdje nisam natipkao da AMD neće biti bolji. Po dosad pročitanome s moje strane također zaključujem da će AMD stvarno biti bolji, no to ne znači da će 970 biti za baciti u smeće jer će fps biti dvostruko ili trostruko manji.
Na kraju, pitaš se kako netko ne zna pomaknuti slider, a tu je upravo problematika koju ti je objasnio Garro, suštinski: zašto ja moram kao krajnji korisnik pomicati slider, a proizvod je plaćen i, gledajući konkurenciju, trebao bi biti adekvatnih mogućnosti? Vječito spreman odgovor na to je tvoje referenciranje da AMD ima manje love jer je nevidijin PR basnoslovan.

Ti si očito vrlo iskusan što se tiče usporedbi 970 i 390, po načinu tipkanja i odnosa prema nama koji imamo kartice bi se reklo da si najvjerojatnije po nekoliko primjeraka obje testirao i onda možeš tvrditi takve činjenice.

Ako nisi, ovo što čitaš po netu i filtriraš informacije kak tebi paše, tj. automatski tražeći dlaku u jajetu u svakom testu gdje je nvidia superiorna je samo tebi zabava.

I onda kad ti sve fino čitljivo sročim, da se ne radi ovdje o tome koja grafa je jača, odjednom se složiš sa mnom da to jest tako, tj. da je 970 tiša, ali počneš pričati o PUNO manjim razlikama nego što ja pokušavam prikazati.

Međutim, razlika između buke subjektivnog je karaktera, možda ti pomogne činjenica da je grafa bučnija 5dB zapravo bučnija tri puta. Zbog prirode ljudskog sluha to se neće činiti kao primjerice tri puta veća težina, ali će se itekako osjetiti. To možeš i sam na svojem računalu testirati uz pomoć bilo koje aplikacije za mjerenje jačine zvuka, te direktnom usporedbom subjektivnog dojma.

To su činjenice u ovom slučaju, a sve tvoje priče o throttlingu, isplativosti i DX12 imaju malo dodirnih točaka s polazišnim postom na koji si reagirao.