View Single Post
Staro 31.03.2016., 21:12   #3124
MikaHR
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Dakle, nisu napravili ništa revolucionarno: http://www.tomshardware.com/reviews/...l,3941-11.html . Pokaži mi što to AMD ima da regulira snagu koju cucla kartica između 100 i 300W unutar jedne milisekunde. Bez GPU Boosta Maxwell nije nimalo štedljiviji od Keplera, što je lagano vidljivo kad se upali nešto tipa Furmark kada GPU Boost samo stoji sastrane i nemoćno gleda na 100% load na kojem nema što srezati. A dotle Maxwell cucla nekih 200-250W.

I kastrirali su čip za funkcije koje, gle čuda, se ne koriste u igrama nego kod primjena za koje imaju svoju Quadro seriju. Prosvijetli me u kojoj to igri je potrebna dvostruka preciznost (FP64, jel).

Gle, po nVidiji ću pljuvati iz sve snage po pitanju gimpanja Keplera u novim driverima, cjenovne politike i kurvanjskog pristupa DX12. Ali po pitanju regulacije potrošnje su jednostavno napravili puno, puno bolji posao od AMDa. Možeš 390-tku ručno undervoltati i underclockati do besvjesti kad Maxwell to radi puno bolje, brže, efikasnije i najvažnije, automatski.

I da se razumijemo, o isplativosti kupnje GPUa na ovom forumu, koliko znam, može pričati samo Lewis kojem su grafe potrebne za posao. Mi ostali možemo razmišljati jesmo li više ili manje love bacili u vjetar.

A u ovom trenutku (pred izlazak Pascala/Polarisa) razmišljati o kupnji bilo koje high end grafe (a da nije izlišno nužna) je glupo.
Ajde ti nas prosvijetli zašto sve što su makli vraćaju u Pascalu (kolko je za vjerovati podatcima koje imamo). Nije samo furmark u pitanju nego i igre koje redovno zakucaju grafu na 99% a kojih ima podosta danas.. A ako ti misliš da bilo koja moderna grafa cucla isto struje u 40% i 100% loada...pa, to je definitivno tvoje "mišljenje"....koje nema veze sa stvarnosti.

http://www.tomshardware.com/reviews/...fury,4425.html

Evo kolko ti je nevidija efikasnija od AMDa (kad malo posložiš stvari)

Kada OCaš svoju nevidiju potrošnja raste VRLO brzo:

http://www.guru3d.com/articles_pages..._review,7.html

A SVAKI pokušaj smanjivanja voltaže kod nevidije rezultira i smanjenjem performansi. NE možeš pričati o "150W TDP" grafi a pokazivati rezultate bijesno OCanih grafi. I da u benčevima imaš GTX970 OCanu na 1200/1300+ a 390 na stocku. Da, nevidija je odradila PR besprijekorno, ali s maxwellom nije napravila ništa revolucionarno. Jest nešt efikasniji čip ali ni blizu kako se misli. Ovdje pričam o STVARNOJ efikasnosti čipa a ne kako je koja firma posložila to na stocku (stocku koji se kod nevidije maltene ne koristi, daj mi neki sajt na kojem je bilo koja stock GTX970 prodavanija od OCanih)

Možeš ti negirati rezultate do prekosutra, ali to ne mijenja činjenicu. Kao ni što ne mjenja činjenicu da će vraćanjem svega što su maknuli (kako se za sada misli) izgubiti na efikasnosti u 16 nm koju su dobili u 28nm micanjem toga.

I opet pitam, čemu tolka dreka i zašto ljudi nebi trebali znati da ako se malo poigraš s ATIjevkom možeš poprilično smanjiti potrošnju bez gubitka performansi a drastično s malim gubitkom performansi?

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Onak, sve mi više vučeš na svima nam dragog Hawkera. Nakon iznesene činjenice da je GTX970 optimalnija grafička što se tišine tiče s moje strane, ti okrećeš svakim postom po par stupnjeva prema kursu "svaki korisnik nvidie je idijot jer je R9 superiorna".

Vidi se da ne možeš prihvatiti činjenicu da je 970 hladnija kartica.

Čovjek je izvještavao dva dana (dva dana, ne pola sata) kako je ispipavao kad je grafa stabilna. Pola sata za "poigrat" se s grafom možeš za jedan ili dva bencha, ak je cilj da si siguran da ti neće nakon par sati kucanja koda uslijed toga srušiti komp, ne možeš pola sata odraditi.

Isto vrijedi i za procesor: da dođeš do nekih performansi nije dovoljno samo piknut 1.25V, 4.5GHz i to je to ako hoćeš optimalno. Nisi laik da ne znaš kako to ide.
Grafa mu je stabilna u 3d na -100mV i za to mu je trebalo vremena kolko treba vremna pomaknuti slider u AB-u.

DI sam ja rekao da je ATI efikasniji? Vidiš, opet to blebetanje koje nema vezu s vezom i izgleda da ti preteško srcu pada da je razlika PUNO manja nego što ti pričaš i sve više ličiš na standardnog nevidija fanboja kojeg jednostavno ne zanimaju činjenice nego samo pili po svome bez ikakvog dokaza o ičemu. 65 stupnjeva je hladnije od 66. Da li je bitno? nije.

I po stoti put (pošto prošlih 99 nije bilo dovoljno)

nevidija ima efikasniji čip ali NI BLIZU onome što ti tvrdiš i onome "što se misli" zbog nevidijinog PRa.

I UVJEK napomenem da ćeš se s ATIjem/AMDjom morati malo poigrati za najbolje rezultate i da nije za lijene i za one koji se boje pomaknuti koji slider, ali krajnji rezultat su bolje perfromanse za isto para. Ja za razliku od tebe ne zanemarujem činjenice.

Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 31.03.2016. u 21:44.
MikaHR je offline   Reply With Quote