Dakle, nisu napravili ništa revolucionarno:
http://www.tomshardware.com/reviews/...l,3941-11.html . Pokaži mi što to AMD ima da regulira snagu koju cucla kartica između 100 i 300W unutar jedne milisekunde. Bez GPU Boosta Maxwell nije nimalo štedljiviji od Keplera, što je lagano vidljivo kad se upali nešto tipa Furmark kada GPU Boost samo stoji sastrane i nemoćno gleda na 100% load na kojem nema što srezati. A dotle Maxwell cucla nekih 200-250W.
I kastrirali su čip za funkcije koje, gle čuda, se ne koriste u igrama nego kod primjena za koje imaju svoju Quadro seriju. Prosvijetli me u kojoj to igri je potrebna dvostruka preciznost (FP64, jel).
Gle, po nVidiji ću pljuvati iz sve snage po pitanju gimpanja Keplera u novim driverima, cjenovne politike i kurvanjskog pristupa DX12. Ali po pitanju regulacije potrošnje su jednostavno napravili puno, puno bolji posao od AMDa. Možeš 390-tku ručno undervoltati i underclockati do besvjesti kad Maxwell to radi puno bolje, brže, efikasnije i najvažnije, automatski.
I da se razumijemo, o isplativosti kupnje GPUa na ovom forumu, koliko znam, može pričati samo Lewis kojem su grafe potrebne za posao. Mi ostali možemo razmišljati jesmo li više ili manje love bacili u vjetar.
A u ovom trenutku (pred izlazak Pascala/Polarisa) razmišljati o kupnji bilo koje high end grafe (a da nije izlišno nužna) je glupo.