Testirao je i jesam intezivno, kolega s foruma mi je tu ustupio svoju 980. Nisam odusevljen ni s jednom ni drugom s obzirom koliko novaca dodju, a kakve su im performanse.
Ajmo ovako, i to ti mogu odmah za vikend postat gore ako ce mi se dat. S undervoltanom grafom i reciprocno smanjenim clockovima nema sanse da navucem isti fps koji sada imam. Tocno tako, mogu napraviti 150W setup, ali kog bi vraga to radio. Govorim o stock karticama koje sam izvukao iz kutije, nvidia je hladnija, tisa i sauga manje struje. Dal se da podesavati, da se. Jel se da clockati, undervoltati, da se. Jel se daju ventovi srediti, zamijeniti, prebaciti na vodu, da se. Sve se da, samo je pitanje koliko se covjeku da zajebavati oko toga. Mom starom ne. Mojoj sestri ne. Njenom decku ne. Def. se ni meni ne da. Tako da cinjenice su cinjenice, nvidia ima hladnije, tise i grafe koje manje trose ( sve vrijedi za stock primjerke ) te debelo bolji marketing nego Ati.
Kao sto rekoh, performanse svega su diskutabilne. Sve se da podesiti i srediti i prikazati kako se zeli, sama drzava nam to dokazuje svaki dan.