View Single Post
Staro 31.03.2016., 13:42   #3113
MikaHR
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Osta Pregled postova
Al ste se raspisali... Cinjenicno stanje je da ako os hladniju i tisu karticu, uzmes 970 i adio. Da me ne bi netko prozvao nvidiot fanom imao sam i 970 i 980 u kompu, odlucio se na 390x jer mi po cijeni vise odgovarala, a ne patim na neku pretjeranu tisinu. takodjer sam radio dobrane usporedne testove jer sam pokusavao vidjeti koliko je doticna kartica iz potpisa losija od 980setke.

Usporedba stock 970 i 980 vs 390x je dokazala ono kaj svi trube okolo po netu. Nvidijine kartice su tise, hladnije i manje saugaju struje. U 2du su totalno iste kaj se buke tice, ali zafitiljis Witchera i da vidis buke. Ova 980 je nakon cirka sat vremena imala identicnu buku kao i moja 390x. Jest da je to vecinom strujanje zraka, ali sto ces. Iskreno, nije mi jasno kako se itko moze zaliti na tisinu kartica kada danas ksoro svaka kartica ima zavojnice koje je ocigledno neko dijete u indiji sklapalo za 0.50 centi po danu te zuje toliko da ti dodje da uzmes sjekiru i rijesis jednom za sva vremena.

Ovo s undervoltanjem i hladnim grafama, grafa je hladna ako mogu drzat prst na njoj. Ukoliko netko misli da moze mi dat isti fps na Witcheru na mojoj 390x s postenim undervoltom, necujnim ventovima i smanjenom potrosnjom kao i stock kartica, smatram da je freakin vanzemaljac i poklonim mu doticnu grafu.

U prepucavanje oko performansi ne ulazim jer danas svaka igra ima neke optimizacije za jedan tabor, neka za drugi tabor.
Pa evo, imaš ju pa testiraj kao Lungz i javi rezultate jer je on (i svi drugi koji su testirali) - vanzemaljac izgleda

To je isto kao da kažeš da nemožeš s undervoltanim FX-8350 postići iste rezultate kao sa stockom. Itekako možeš.

NVidia jest malo efikasnija ali ništa spektakularno. Možeš i od 390/390x napraviti "150W TDP GPU". naravno, uz adekvatno smanjenje performansi.

problem je što sam nebrojeno puta čuo da je "GTX970 150W TDP GPU" a linkaju na rezultate bijesno OCanih GTXica. Samo STOCK GTX970 je 150W TDP GPU. I nema ni blizu rezulatte kao 30-40% OCana GTX970. A bogami ni potrošnju.
MikaHR je offline   Reply With Quote