Ova Asusica (M5A99X) je stvarno korektna ploča i sa featursima, i generalno. Ali kolega je u pravu, možda je mrvicu precijenjena (1000+ kn).
Sa FX-om mi je uvijek hlađenje bilo limit, nisam ga dugo čačkao, manje više ga držim na profilima od 4.4Ghz ili 4.6Ghz. Na 5Ghz sam probao samo malo testirati i benchati, ali bi uz više
entuzijazma(kojeg zbog posla i obiteljskih obaveza definitivno nedostaje) ga možda i mogao dobiti relativno stabilno. Za gaymanje vjerujem bez problema. Ali stvarno nema potrebe, za igre koje su iole multithread optimizirane, nema nikakvih problema ni na stocku, a igre zakucane za 1 ili 2 jezgre će štekat na FX-u kako god okreneš, zbog IPC-a. Clock može nešto pomoći, ali opet je to FX
Mrzim hypat, ali stvarno me više zanima kako će taj DX 12 okrenut stvari za FX-eve. Jer puno puta sam se na svašta na hypao i nabrijao, pa voila, bullshit.
Ali stvarno polažem nade u DX12
FX je kao vino, što stariji, to bolji. Stvarno su vizionari bili ti AMD-ovi inženjeri s tom arthitekturom, još da su ih softweraši pratili