fala sta ste se svi strgali od pomoci.
napisat cu kak sam rjesio problem i sta je tocno bilo, mozda pomogne jos nekom...
trojanci su se prikazivali kao sistemski fajlovi rom-a i bilo ih je nemoguce uninstalirati ili obrisati bilo kojim programom. sljedeci cilj mi je bio rootati mobitel, to sam rjesio king root-om, a onda ga zamijeniti superSU-me-om, al me tu nekaj zezalo, pa sam presao na flashanje custom recoverya, to sam rjesio preko aplikacije flashify, nakon toga instaliravanje MIUI-ja i sad je vise manje sve ok (root je ostao, superSU radi), jos rjesavam neke macje bolesti sa romom, al je puno bolji od stock roma za cubot one. prvo je zezala android tipkovnica, stalno je bacala errore, makar sam odabrao xperia tipkovnicu kao zadanu tipkovnicu.
onda sam u opcijama od android tipkovnice iskljucio sve sta je bilo oznaceno kvacicom i iskljucio text prediction i prestalo je bacat error. trenutno me muci sta mi ne radi google play, makar sam apdejtao na zadnju verziju preko apk-a. mislim da fali google services i da ga to zeza.
i zadnji problem koji mi je ostao je kak prebacit da SVE na mobitelu umjesto na sd micro karticu, sprema na internu memoriju. jer je rom po difoltu prazan, ima samo jednu melodiju za pozive, jednu za poruke i ostale notifikacije. ak se hoce instalirati bilo sta drugo,skida se s neta i odma baca da nema gdje sejvat jer nema sd micro kartice.
trazio sam u opcijama i zasad jos nisam uspio naci kak to prebacit.