View Single Post
Staro 28.03.2016., 00:27   #1481
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor ravkan Pregled postova
Ma totalno nepotrebno. Ja svog imam 4.7 cisto bezveze( jer moze, hladan je, koristim stock napon i ako sam vec bacio pare u vjetar( za plocu i hladnjak) onda nek bude ). Do 4.4Ghz se osjeti boost, nakon toga, osim u testovima i presravanjima nista. Gaming i to, na to sam vec otupio, kaj sam god instalirao, igrao na FXu radi bez greske, jednako tako i na blue devilu, naravno igram na 1920*1200. Bio on na def clocku ili na Oc-an sve radi bez greske, nema nikakve potrebe ga ganjat da bi dobio nesta.

Mozda je neko nesto krivo shvatio, ali ja nisam njemu sugerirao da mora OC-at proc da bi dobio nesto, nego da ne tupi da nejde preko 4.7 kada ide. Dali ima potrebe ga imat na 5GHz? Naravno da ne. Ja sada npr. da se mogu vratit u vrijeme kada je izasao FX, kupio bih ga ponovo obavezno, ali nikakva Formula ploca, nikakvo vodeno. Hladnjak do 300tinjak kuna, ploca normalikus i gas.

Jbg moram i ja priznat da prije 3 ili 4 godine kada sam ga kupovao, imao glupu logiku Nemam pojima kaj sam htio postic, iskreno Sada pravdam to sam sebi da je vizalno lijepo i to je to.
Aha. Ma to me zanimalo. Tako sam i sam svojevremeno prestaobganjatbzadnji mhz na intelu jer nije bilo razlike izmedju 4.2 i 4.7. Tj. 4.2 je bio sweet spot di je proc radio brzo, temperature mizerne.

A ne pržim sve komponente da bi proc bio na 4.7 a razlike 2 frejma.