Probam odgovoriti nekim redom. Dakle, ako želiš dobivati nadogradnje "malo-malo" (čitaj: svakog tjedna), tada trebaš developer ROM. Trenutno na mobitelu imaš EU ROM (ne znam jel stable ili developer) koji inače ne povlači automatski nadogradnje, no ovu verziju koju ti imaš ni ne možeš nadograditi na posljednju (6.3.24) verziju jer kasnije verzije zahtjevaju TWRP.
Stable ROM koji si linkao mislim da možeš staviti bez problema, no moja preporuka ti je EU developer ROM s kojim ćeš imati nadogradnje svakog tjedna. U pitanju je kineski ROM s dodanom podrškom za Google Apps, ima Hrvatski (kome je potrebno) i nema kineskih gluposti. Jedina mana je da nadogradnje moraš sam skinuti i instalirati, ne skidaju se automatski (kao što sam gore napisao). Možeš ga instalirati na više načina:
1. Odeš na xiaomi.eu i skineš prvo ROM 6.2.25 koji u sebi ima TWRP te ga instaliraš. Nakon toga skineš posljednji 6.3.24 i instaliraš njega.
2. Ukoliko imaš root na trenutnom ROM-u, skineš s Google playa aplikaciju Flashify i preko nje instaliraš TWRP. Onda sa xioami.eu skineš posljednji 6.3.24 ROM i instaliraš.
Kad smo već kod ROM-ova za Mi4, s ovim posljednjim EU dev mobitel doslovno leti. Vidim u changelogu da su radili nekakve optimizacije sustava, no sada sve otvara doslovno trenutačno. Baš sam jučer uspoređivao s Mi3 na koji još nisam u tom trenutku bio stavio ovaj posljednji, i razlika u performansama je bila primjetna. Nakon instalacije novoga i na Mi3 performanse su bile iste kao i na mom (Mi4). Samo se nadam da to neće pokvariti u nekoj sljedećoj verziji