View Single Post
Staro 27.03.2016., 00:23   #1440
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Datum registracije: Jan 2016
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Zakucan mi je bio frame rate na 60fps, a ne grafička kartica ili proc Monitor radi na konstantnih 60Hz pa je isto toliki bio frame rate. Moglo je to više, često i puno više, ali čemu kad monitor ne može prikazati. Bitno mi je da ne pada ispod toga.

Da se nadovežem:
  1. Neke igre ne možeš ni pokrenuti na dvojezgrenim procesorima. Postoje neki patchevi da se može, ali kako dobro to radi.... ne bi ulazio u to. Dakle dvije jezgre nisu (više) ni za igranje.
  2. Bez AVXa, a neki stariji Intel modeli bez AESa i virtualizacije nisu baš ni za produktivnost. Mislim da najokorjeliji Intelovci po tom pitanju nisu u stanju dešifrirati što koji procesor podržava, a što ne.
Dakle ostaje jedino uredski posao i HTPC. Za takve procesore upgrade path je nužan, a opet upitan jer tko će ti za godinu-dvije kupiti procesor koji ne pokreće igre i koji ne dekodira HEVC u ulozi HTPC-a

S druge strane (pra)stari FX sa osam jezgri može još godinama služiti kao VMWare/Xen/Hyper-V/VirtualBox kućni server s nekoliko operativnih sustava. Može istovremeno biti fileserver, NAS, HTPC, encoding/rendering/compiling mašina i još možeš isprobavati operativne sustave bez da se muči. Ako ja to sve mogu na 5800K onda FX to itekako može.
Ako 5800K može onda može i3 4130 ili i3 6100,manje troši i manje topline puca van i ima mnogo bolji single thread...ako ćemo s te strane 😛
Onaj link odozdola pokazao je mnogo AAA naslova i u 2 msm da je AMD jedino bio bolji,ako i tolko.U FarCryu 4 koji nativno ne radi na 2 thread,Pentiuk je sitno brži...što reć.