27.03.2016., 00:23
|
|
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
Autor medo
Zakucan mi je bio frame rate na 60fps, a ne grafička kartica ili proc  Monitor radi na konstantnih 60Hz pa je isto toliki bio frame rate. Moglo je to više, često i puno više, ali čemu kad monitor ne može prikazati. Bitno mi je da ne pada ispod toga.
Da se nadovežem:
- Neke igre ne možeš ni pokrenuti na dvojezgrenim procesorima. Postoje neki patchevi da se može, ali kako dobro to radi.... ne bi ulazio u to. Dakle dvije jezgre nisu (više) ni za igranje.
- Bez AVXa, a neki stariji Intel modeli bez AESa i virtualizacije nisu baš ni za produktivnost. Mislim da najokorjeliji Intelovci po tom pitanju nisu u stanju dešifrirati što koji procesor podržava, a što ne.
Dakle ostaje jedino uredski posao i HTPC. Za takve procesore upgrade path je nužan, a opet upitan jer tko će ti za godinu-dvije kupiti procesor koji ne pokreće igre i koji ne dekodira HEVC u ulozi HTPC-a
S druge strane (pra)stari FX sa osam jezgri može još godinama služiti kao VMWare/Xen/Hyper-V/VirtualBox kućni server s nekoliko operativnih sustava. Može istovremeno biti fileserver, NAS, HTPC, encoding/rendering/compiling mašina i još možeš isprobavati operativne sustave bez da se muči. Ako ja to sve mogu na 5800K onda FX to itekako može.
|
Ako 5800K može onda može i3 4130 ili i3 6100,manje troši i manje topline puca van i ima mnogo bolji single thread...ako ćemo s te strane 😛
Onaj link odozdola pokazao je mnogo AAA naslova i u 2 msm da je AMD jedino bio bolji,ako i tolko.U FarCryu 4 koji nativno ne radi na 2 thread,Pentiuk je sitno brži...što reć.
|