View Single Post
Staro 26.03.2016., 16:36   #28
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Ati freak Pregled postova

+ onaj "traljavi" HD koji su emitirali za svjetsko se samo u RH može zvati HD.
Je, tu si u potpunosti u pravu. Emitiralo se 1080i signal ! Kako je ljudsko oko falicno onda moze svaka druga ici jel Gorji HD je jedino 720i a 720p je koplje gore naspram 1080i.

Sto se tice signala u mojem kraju situacija je nesto bolja ali cinjenicno onaj odasiljac ( Papuk ) sa kojeg se prije gledala analogija i slika bila super cista/bistra sada radi sa manjom snagom i ako se sa njega zeli gledati DVB-T mora biti dobra antena, logaritamska minimalno ona duza sa 13dBi ili Iskra UHF91/2 i slicne varijacije.

Odasiljac Belje jesu nesto obnovili i moguce je hvatati DVB-T i sa kucnom antenom ako je u pitanju 3 kat i + no u slucaju kise, snjega itd.. kocka slika ali obicna vulgaris bilo kakva antena na krovu rjesava stvar.

Osobno mislim da su srbi to pametno odigrali, sa analogije na DVB-T2/H.264. Znaci za full HD je H.264 sasvim dovoljan, vise manje gotovo svi televizori koji imaju DVB-T2 podrzavaju H.264. Suludo je vjerovati da ce bilo koja nacionalna televizija a pogotova nasa u Hrvatistanu emitirati u nekoj vecoj rezoluciji nego 1080p kroz narednih 10-15 godina tako da srbi sada imaju cistu situaciju, sve sto izadje od televizora narednih godina podrzavat ce njihov signal i ne moraju mjenjati nista ovako naopako ko mi... kad i ako ikad odluce promjeniti sistem kodiranja u H.265 stanovnistvo ce vec imati u 90% slucajeva televizore koji ce to i podrzavati !

Kod nas se zbilja dogadjaju nevjerojatne stvari na drzavnoj razini, oces od dvb-t, uvodjenja razdjelnika za grijanje pa same infrastrukture za internet koja vise nije nasa i ovisimo o jednoj firmi do aviona koje posaljemo na servis i vrate nam navodno neke tudje, ali bas sve je kod nas korumpirano ili podlozno korupciji i necijim osobnim interesima.

Je politika vec lagano ali necu zestoko no u svjetskim ili europskim razmjerima cak i ova nasa vlada kakva god da je, zbilja je smjesno za bilo kome objasniti kakav je to spoj stranaka koje jesu/nisu u koaliciji i odakle nam Presjednik Vlade i kako bas on
silver_tip je offline   Reply With Quote