Prednost Tirpa je dobar reload i torpeda protiv kojih drugi BB na close nemoze ama bas nista kad se duelaju. Samo u prolazu poseres salvu torpeda i eto garantirani dmg. Naravno, ovo je samo u rijetkim situacijama da je Tirp kontra drugog BBa na close range, i da nema cruisera/DDova okolo koji ga mogu torpat i unistit u sekund. Znaci, iako vrlo efikasno, rijetko je iskoristivo.
Topovi sa druge strane imaju RoF al zato je disperzija katastrofa. Em je za izludit kad saspes dobar salvo na npr. krstaricu a ono sta ne promasi bude overpen. Probaj za 25 sec ponovo. To je min-max dmg sistem sa BBovima. A BB itako u 99% slucajeva puca AP, tako da je sve ili nista situacija. Tirp ima katastrofalnu disperziju od 276m. Amagi ima 214m, oba bez accuracy modula.
Atago sa druge strane je vecinom HE spamer, a AP na druge CA je razoran. Average statsi za Atago su 39k dmga (zadnja sedmica) a Tirp je 52k. Sta me iskreno iznenadilo, jer sam ocekivao puno vise od Tirpa.
Mislim, meni nije problem sa Atagom napravit 60-90k dmga, fire dmg se stacka fino, Ap na cruisere je razoran, a ako se netko zaleti ispod 10km dobije torpeda. Tirp je ipak veca meta za sve sa druge strane. Sad kad mi je Atago sa 9.7 (il 9.4) km detection + 14.4km stealth fire mogucnost, brod je odlican.
Jos nitko nezna kako se u stvari racuna income, po dmgu, po hitovima + dmg + potopljeni brodovi, oni ingame tagovi moraju necem sluzit jebemu.
Da Tirp ko BB ne upada u T10, bio bi puno privlacniji. Ovako je cesto meta drugih BBova koji ga outrangeaju, em imaju bolji oklop i topove, moras debelu BB guzicu vrtit da izbjegnes torpedo spam. Ako pridjes blize da ti plunging fire ne pogadja citadele, jos si u vecoj nevolji jer si blize torpedima i opet postajes primarna meta i ranije. Nekako je ispalo da je Tirp blize brawleru nego sniperu (ne racunam 6km torpeda).
Iako Atago isto upada u T10, brod je manji, daleko upravljiviji, precizni topovi + torpeda + odlicna kamuflaza, tako da mu survivability cak i raste. A ako te netko citadela, jebi ga, il plovis krivo il nemas srece.
U overallu, Amagi jos uvijek outdmga Tirpa po statsima zadnje 1-2 sedmice, vise killsa. Jedino Tirp ima nesto bolji AA average. Iako ce ovi statsi ic kvragu sad kad wallet warriori nakupuju Tirpe i pocnu ginit ko muhe