Citiraj:
Autor krakkenhd
Pozdrav )
Čekam i7 6700K pa me zanima koja bi ploča odgovarala s obzirom da imam i 16gb rama na 2400 i ne mislim nešto posebno OC , možda malo na 4.6 ghz. Prvo sam mislio uzet
asus maximus VII hero jer mi je bitno da je stabilna,da se ne zezam po servisima ko s prošlima asrockovom i gigabytovom. Ali sad kad tu čitam vaše postove ...pa jel baš mora biti ta skupa za taj procesor ili mogu uzeti ASUS Z170-A. Osim toga nisam nit vidio da hero nudi nešto više od ove A.
U biti moje pitanje je zdravo seljački - koja je bolja :P
|
Stabilnost i nestabilnost ti ovisi o sreći.
Lova ti ne znači da će ti ploča bit bolja (kao i brend).
Meni osobno je asusov UEFI odvratan i neintuitivan, MSI malo bolji, pa GIGA pa ASROCK.
Doma imam dvije ploče. Asrock extreme z170 6+ i gigabyte GA-Z170X-Gaming 3.
Asrock (i5 6600k@4,7GHz 260mV offset s gskill ripjaws V 3000 2x8 GB)
Gigabyte (i5 6600k@-50mV stock s patriot 2x4GB 3000).
Obje rade savršeno stabilno.
MSI na većini ploča nema LLC, al tebi to nije ni bitno. ASUS, mislim da koštaju više od konkurencije, a ne nude više.
Extreme 6+ sam uzeo zato što ima dobru regulaciju napona i dobre hladnjake na mosfetima (ak ćeš ozbiljno klokat, to gledaj prvo) i povezani su s heatpipe te kvalitetne elemente i intuitivan uefi i software.
Gigabyte mi je za ženu, i prvenstveno sam uzeo tu ploču zbog zvuka (zamjena OP AMP) i dva M2 (dugoročno gledam to računalo kao HTPC, .
Gledaj koji zvuk dobivaš (i kako je odvojen zboh EMF), kako su ti hlađeni mosfeti, regulaciju napona, M2 i kako su smješteni, dodatni softwer (regulacija ventilatora, OC preko aplikacije koji zna bit jako zgodan jer možeš preć s negativnog ofseta i downloclocka u pozitivni i overclock kad ti treba), kvalitetu elemenata na ploči (kondenzatori...).
Prije ove gigabyte sam imao MSI koja je imala problem buđenja iz sleep. Ne mislim da je MSI sranje zbog toga već da sam imao peh.
Ak imaš peh pa ti nešto ne valja cigani iz ASBIS šalju ploču van (mada je očito da ne valja) i onda nepotrebno čekaš za zamjenu. Tako da gledaj na to (distributer), meni se desilo.