Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.03.2016., 17:36   #20387
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
prije bi si krampom strgal koljena, nego kupil 12 godina starog dizelaša sa +200k km, baš da je održavan isključivo u ovlaštenom i da je očuvan ko iz dućana.
Kakve veze kilometraža ima... Isto tak i godine... Mislim, kilometraža ovisi o održavanju, može bit bolje stanje sa 250t km nego neki sa 100t km... A godine... Opet, ovisi o nacinu odrzavanja, jel garaziran itd i naravno jel razbijan... Ja bi radije uzeo 15 godina star audi nego 3 godine star peugeot.

A kaj se tiče dizel vs benzinac... Dizeli su puno više napredovali i tu nema govora... Sad su počeli isfuravat turbo benzince male kubikaže koji su dobri po performansama/potrošnji ali to sve ne može doživjet kilometražu preko 150k...

Definitivno dajem glas za turbo dizel za razliku od benzinca... Svatko ima svoje mišljenje, al imal sam clio 1.2, clio 2.0, mazdu 1.6, mazdu 2.0, astru 1.6, daihatsu 1.3, bmw 535i... Ugl svi navedeni i ko zna kaj sam još imal trošilo je osjetno više od fiat maree 2.4 TD (a nije islo osjetno bolje). Imal sam (6 mj na korištenje) alfu 147 Q2 1.9 JTDm čipanu na 200 ks. Išla je bolje od svih gore navedenih auta i nikad nije prošla prosječnu potrošnju od 8 litara, a nisam ju štedil... Ne da je išla nego je stvarno gušt vozit taj auto... Benzinci ne mogu ostvarit potrošnju i performanse ko dizel, nikak... Trenutno sam vlasnik Megane 1.5 dc iz 2005.i i više sam nego zadovoljan performansama i potrošnjom... auto ima 180t km, radi ko sat, niš ne trese, ne lupa iz motora, ne dimi...