Citiraj:
Autor Chome
Ma ima razlike naravno. Ali sam uvjeren da većina korisnika se potajno uvijek nada da će dobiti S6 mobitel od S5 ili S7 od S6... a zapravo su promjene češće ispod haube dok je vizualno gotovo isto kao prije.
|
Razlike u vizualnim promjenama i featureima u softveru su male, s tim se slazem. Ali opet, tko prelazi sa S6 na S7 samo zbog toga? Upravo te ispod haube promjene su najvece u mom iskustvu sa Note 5. Evo par primjera:
- na LP, pull down notifikacija cesto zatrza. Odredjene notifikacije znace pad frejmova sa 100% vjerojatnosti. Na MM nikad ne trza.
- na lockscreenu kada povecam notifikacije da ih mogu procitati, animacija je uvijek trzava. Takodjer ako iz notifikacije ulazim u samu aplikaciju nije glatko nego trza i stuca, nekad zaglavi na par trenutaka. Na MM radi glatko.
- one handed operation mode animacija radi na moza 5fps na LP. MM = glatkih 60fps
- opcenito gladji rad u svim aplikacijama. Posebno vidljivo na onim sa najvise trzanja, poput playstorea. Na LP se zna dogoditi da zatrza pri skrolanju u najobicnijem settings meniju. Na MM ga ne mozes natjerati tu da zatrza i da hoces. LP zatrza i u whatsappu, bezbroj je primjera.
- definitivno bolji ram management na MM. Na LP se zapitas koji je smisao toliko rama ako je ram management tako agresivan.
Ne znam sto ce MM napraviti od S5 ali eto to su moja iskustva sa Note 5. Takodjer slicno sam vidio sa S6 edge ali to nije moj uredjaj kojeg koristim. Ja sam i dalje nezadovoljan fluidnoscu, vjerojatno jer koristim Nexus i tesko mi je prihvatiti da uredjaj iz 2013. moze toliko gladje raditi, ali ne mogu uopce reci da Samsung nije nista napravio. Tko zna, mozda sa Android N-om konacno pogode