View Single Post
Staro 23.03.2016., 07:43   #585
Lynnfield
Zmaj od Bosne
Moj komp
 
Lynnfield's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Čakovec
Postovi: 216
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Naravno gleda i druge stvari (koja ploča, dali da ostavi ddr3 ili uzme ddr4 i kupi mir cca 10 god., dali da se proteže na Z170 ploču i skyOC, dali da uštedi sa i5 4460 i ostavi rame. Dali da uzme 4690K). Milijun opcija. Jebe ga što ima i PCI zvučnu zbog koje čini mi se igraju samo Z170 ploče, a što je plus 1150 socketu itd.

Nego glede sumnjivih skylake gaming videa primjetio sam nešto čudno. Recimo eurogamer (digital foundry) pokazuje da u gta V skylake na trenutke ima do 15-20% bolji fps nego haswell (devils canyon) na istom clocku, a u far cry 4 i po 20-25%. Međutim to je samo kod njih. Toj priči vodu ne drže ni sintetički benchmarci u best case scenariju, a kamoli nekakve igre. Drugi youtuberi, kao i proper recenzije nemaju takve rezultate u gta V, nego su u razini statističke greške. GPU u testovima nije stavka (titan x vs custom 980Ti)

Ovdje, ovdje i ovdje su rezultati u GTA V u skladu sa očekivanjima i na "same page". I ovaj odličan youtuber se osvrnio na čudnovatost digital foundry rezultata.
Digital foundry razliku u FC4 ne pokriva nikakava teorija - niti IPC razlike u najluđem scenariju, niti clockovi niti turbo boost, niti ddr4 brzine (koji su koristili i drugi izvori). Na kraju krajeva niti rezultati iz drugih izvora. Uglavnom something fishy is going on...

Da nešto mi kod DF smrdi, nije moguće da kod večine testova na internetu razlike skoro pa i nema ili ako je ima minimalna je a kod DF 20-25 % veće. E sad tko ih sponzorira i za koga rade ne možemo znati. Kad vidim DF video svakako uzmem za šakom soli
__________________
RIP Šaban (21.6.2016)
Lynnfield je offline   Reply With Quote