View Single Post
Staro 22.03.2016., 16:42   #488
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Preko 50% sam siguran da bi pogodio . Stvar je da SSD brutalno diže cjelokupan dojam, pa bi mi bilo nešto teže

Kažem ti u čemu je problem, stvar je cijene AM1 platforme koja ulazi u cijenu celija. Najavljena cijena AM1 platforme je bila puno niža, nego koliko dođe u dućanu.
Nešto preko 50% ništa ne znači, random generator bi onda postigao praktički iste rezultate kao i ti Moraš makar 65-70% pogoditi da ti priznam.

Pa u tome i je stvar, SSD uz bilo koji iole ok proc će svakidašnjem korisniku dati jako brz sistem za svakodnevne taskove.
Srale je uredno nabrojao komponente koje bi trpao unutra, i dotični je među njima.

Pri svakodnevnim stvarima ja osobno ne vidim razlike između svoje radne mašine (i5, 16GB ram-a), gaming mašine (phenom x4, 8GB ram-a) i HTPC-a (5350, 4GB ram-a).
Ali zato mi nebi palo na pamet raditi na bilo čemu osim svoje radne mašine ili igrati se na bilo čemu osim moje gaming mašine (radna mašina je na integriranoj intelici).
Dobro, puštati videe i downloadati torrente mogu sa svakom

Zato kažem, i taj intel celeron i ovaj amd AM1 imaju svojih razloga da ih se kupi.
Konkretno za sralu možda nešto znači što je AMD platforma 100kn jeftinija i što troši duplo manje, a možda mu to ne znači ništa nego želi sirovu procesorsku snagu koju će možda kasnije iskoristiti na neki način.
To što AM1 košta koliko košta, ne vidim kao neki minus, nije da su baš pretjerali s cijenom.
Po meni je čisto realna, s obzirom što dobijaš/što gubiš s obzirom na konkurenciju slične cijene.
Igorr je offline   Reply With Quote