Citiraj:
Autor vorda22
nego kaj cemo uzimat. ove ostale lijeve ekipe kaj ne igraju pravu kosarku?
|
A što je to prava košarka?
Na stranu činjenica da se danas igra slabija košarka nego u devedesetima, manje kvalitete ima pojedinačno i momčadski. Na stranu i to što su i meni bullsi iz devedesetih bolja ekipa, i što je uopće nemoguće uspoređivati ekupe iz različitih vremena, igra se drugačija košarka i obrambena pravila su promijenjena.
Na stranu sve to, rezultat koji ima GSW je za svaki respekt.
Također, neki tvrde (i imaju argumente) da su bullsi također imali šetnje kroz ligu - 12 najboljih sezonskih rezultata ostvareno je upravo u eri devedesetih u vremenu MJ-a, 4 su od bullsa, i ovo je prvi put da je neka momčad došla blizu ostvarenjima bullsa, srušili njihov rekord ili ne.
Team | Season | Record |
Chicago | 95-96 | 72-10 |
Chicago | 96-97 | 69-13 |
Chicago | 91-92 | 67-15 |
Utah | 96-97 | 64-18 |
Seattle | 95-96 | 64-18 |
Seattle | 93-94 | 63-19 |
Portland | 90-91 | 63-19 |
L.A. Lakers | 89-90 | 63-19 |
San Antonio | 94-95 | 62-20 |
Phoenix | 92-93 | 62-20 |
Chicago | 97-98 | 62-20 |
Utah | 97-98 | 62-20 |
Citiraj:
Autor vorda22
curry nije najbolji u svojoj ekipi, kakav goat 
|
E, al pričat ovakve gluposti, kao i ovaj gore koji tvrdi da je Curry klaun...
Ne znam otkud su krenule te besmislene gluposti da nije najbolji igrač u svom timu ali siguran sam da bez njega GSW ne bi vidio ni finale zapada.
Podatak iz siječnja:
Citiraj:
On the season, Golden State is plus-523 in Curry's minutes and minus-104 when he sits.
|
Curry ima prosjek od 30.3 koševa po tekmi, igrajući 33.3 minute, uz šut 50-40-90. Nitko nikad u povijesti nije to uspio, a po svemu sudeći Curry će to ostvariti. Već i sam 50-40-90 klub je prilično malobrojan, a nitko u njemu nema 30+ koševa prosjek (Bird je bio blizu dvaputa).
Nadalje, čovjek gađa tricu 45% bacajući preko 11 pokušaja po tekmi. također nezabilježena efikasnost do sada.
Nisma pratio najnoviju statistiku, ali prije tri tjedna, imao je 33/49 s udaljenosti veće od 8,5 metara (linija trice na 6,7 m u kutevima). 67%.
Za usporedbu, De Andre Jordan u reketu ima najbolji FGP u ligi - 69%.
S udaljenosti od preko 12 metara gađa 35%.
Dečko postavlja neke nove standarde efikasnosti, i to će po tom pitanju vrlo izvjesno biti najbolja pojedinačna sezona u povijesti nba lige i košarke općenito. Nije loše za jednog klauna.
E sad, ova jedna utakmica skoro da je beznačajna. Pokazalo se da se Currya može čuvati, po cijenu toga da ga cijela momčad ganja čitavu tekmu.
Koliko momčadi to može napraviti? Vjerojatno samo SAS. I to uz besprijekornu obranu Kawhia i dobar doprinos Aldridga, ali i cijelog tima.
Mogu li time dobiti seriju protiv GSW? Moguće, ali i dalje teško... No njihov vjerojatni obračun na zapadu će biti finale prije finala, obzirom na bijedu istoka.
Disclaimer: Nisam GSW ni Curry fan, navijam da kantu uzme OKC.