Kao da vidim svoj slučaj.. U dva mjeseca smo isprobali na istoj liniji dva Speedport routera (tri različita FW) i tri različita modela ZTE routera. Svi ZTE bez ikakvih problema a sve kombinacije sa Speedportom nisu zadovoljili potrebe stabilnosti. Moglo bi se reči da mi linija nema neke rezerve jer koristimo MAX i 10 Mbit/sec, udaljenost do centrale veča od 1000 m. Kada su malo veća gužva na net-u dolazi do pucanja linka. Prije pucanje dolazi do gubljenja images iz web pages, učita se samo text. Tako npr. Win10 News bi pokazivali svaku drugu, treću sliku. Jednostavno više nismo mogli vjerovati što vidimo, kada vidimo i da li je to sve. Pucanja bi bila u biti uvijek kada ti najviše treba. Probleme je napravio t-com jer smo beskončno dugo imali ZTE routere koji su radili ok, došli su uzeli ispravne routere i stavili dva Speedporta, i to ničim izazvani.
Radili smo puno puta tvornički reset, radili smo i bridge router, ali sve bez pomoći. Imam osječaj da bi ta stvar od Speedporta bolje radila da smo bliže centrali.. ili možda Baba Vanga da se zauzme za njega ?
Molim te reci mi koliko si udaljen od centrale i o kojim se brzinama radi..?