Zahebi sva ta osiguranja i ostalu maglu koju ti prodaju bankarski hoštapleri i otvori novi račun na sebe u nekoj drugoj banci i uplaćuj na njega svaki mjesec koliko možeš/želiš i kad dođe vrijeme, digni novce i daj ih djetetu.
Ja sam imao prvo tri stambene štednje sklopljene u korist djece pa su tu shebali (što država, što banka) dogovorene bonuse i kamate i na kraju sam jedva uspio izvuči novce iz banke bez odlaska u Centar za socijalni rad i obrazlaganja zašto želim novce namijenjene djeci potrošti na djecu...
... onda sam se dao nagovoriti da uzmem tri životna osiguranja na sebe te ukoliko se meni nešto dogodi, police idu u korist djece + neki bonusi... naravno, nakon par godina sam dobio obavijest da nisam platio ugovorene iznose za zadnja tri mjeseca (wtf, pa plaćanje je išlo trajnim nalogom) i da raskidaju ugovor zbog nepoštivanja ugovora s moje strane...
Nakon par mjeseci natezanja, neslužbeno su priznali svoju grešku ali i da ne mogu nastaviti s plaćanjem starih ugovorenih polica životnog osiguranja, već da moram sklopiti nove... da bi na kraju saznao da su u dva navrata smanjili prvo ugovoreni prinos (istina da su me o tome obavijestili pisanim putem ali na jedan šugavi i ucjenjivački način... da sad ne idem u detalje

)... uglavnom, izvukao sam koliko sam uspio izvući svojih novaca (naravno manje nego sam im do tada uplatio) ... i sad imam otvoren posebni račun na svoje ime na koji mjesečno uplaćujem koliko mogu/želim i mogu te novce koristiti kad i kako želim bez da se ikome moram pravdati... kamate su "nikakve", ali me nakon proživljenih iskustava zaboli za njihova ružičasta obećanja i kamate...
Nisam ti pomogao u odabiru kako štedjeti za djecu, ali se nadam da ćeš dobro razmisliti i provjeriti što banke/osiguranja doista daju i po kojim uvjetima jer ipak živimo u državi na kojoj zakoni funkcioniraju samo na papiru