View Single Post
Staro 15.03.2016., 19:56   #3040
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Njemu je prva stavka što dulje jamstvo. A sudeći po tome da upravo iz kompa vadi 5870 radeonku, imat će je 3+ godine.
Kada si spomenuo preporuke grafa, baš je nedavno jedan poznanik slagao novu konfu te je tražio novu grafu koja će eventualno moći u budućnosti pokrenuti 4K rezoluciju (ne na max detaljima, ali da ipak ima tu opciju).

Prvo je krenuo sa R7 370, od čega je brzo bio odgovoren iz očitih razloga

Rekoh mu, osobno preferiram nVidiju, ali ispod R9 390/GTX970 da niti ne gleda grafe, ako je u pitanju iole ozbiljan 4k gaming. Čovjek se malo raspitao, provjerio ponudu i odlučio se za 390, te ga je zanimalo koji model. Ovako od oka rekoh mu gledaj garanciju i hladnjake na AMD grafama, te se na kraju odlučio za MSI Gaming model. Instalirao grafu pokrenuo na HD telkaću i sve pet. ALI, sada treba nabaviti 4K monitor za igre, jer je ipak prethodni telkać malo stariji pa slika i nije baš nešto, ali da opet ne mora opljačkati banku za novi TV.

Čovjek malo prošnjofao i raspitao se, te je uspio pronaći 40 colni 4K telkać za 3 i kusur krznenih. Rekoh ajde, bitno da je on zadovoljan

I onda me čovjek usput priupita kako da to spoji ... U sekundi mi kroz glavu proleti informacija na koju sam totalno zaboravio - čovjek želi 4K/60Hz, a telkaći nemaju DisplayPort. FAK

Ovo ne bi bio problem da AMD-ove grafe imaju HDMI 2.0, ali nažalost to će tek doći sa sljedećom generacijom grafa.

I onda mi sine ideja, "Pa valjda su izmislili DisplayPort-HDMI adapter". I bogme jesu, izmislili su ga, ALI svi dostupni kod nas su 4K/30Hz

Ok bacamo se na traženje 4K/60Hz DP-HDMI adaptera i čak uspijemo naći jedan adapter u HR, ALI

http://www.conrad.hr/DisplayPort-%2f..._37572_0410006

Da stvar bude gora, cijena preko eBay-a je još veća

Gledam malo i skužim da je Club3D ustvari ekskluzivni AMD-ov OEM, a vidim da je to jedini dobavljivi adapter na tržištu, iako se navodno mora čekati barem 2 tjedna dostava. Mislim si ... kakva slučajnost, čovjeka će automatski grafa koštati 500kn više, a glavni razlog zbog kojeg se odlučio na tu grafu je omjer cijene i performansi

Eto, samo mala digresija na ovu tvoju situaciju
dh41400 je offline   Reply With Quote