View Single Post
Staro 12.03.2016., 09:35   #474
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova

Da, to ti virujem za otvaranje appsa, al opet cudi me da se toliko primjeti to trzuckanje iako je isto gotovo pa prirodna stvar za android (cak i MM na nekim flagshipovima). No kako ti kazes, stvar je najvjerojatnije softverske prirode. Kod mene primjerice MM na G4 radi dosta glatko i u vecini slucajeva cak i istrenirano oko nece uociti lag ni trzanje, no uvik postoje odredjene animacije/tranzicije koje pokazu suprotno... Pa cak i aplikacije (obicno 3rd party) koje se iz verzije u verziju povezuju sa lagom (svi znamo na koje mislim)...
Pokusaj upaliti "Force GPU rendering" pod Developer options, mozda malo pomogne sa animacijama.
Jednim dijelom jest prirodna stvar za Android ali kad dodjes sa Nexusa 5, svako malo vidis situacije gdje padaju frejmovi a prije nisu. Valjda se ljudi jednostavno naviknu na to pa ne vide. Na MM je savrseno podnosnjivo vecinu vremena doduse.

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Na to se jednostavno triba naviknuti, taj "momentum" iliti scroll acceleration je kod svakog proizvodjaca drugacije podesen. Meni je to dosta izrazeno kod curinog MI4c koji ima izrazenu tu akceleraciju pri skrolanju, tipa svajpas prsom lagano a lista na ekranu leti 100 na sat . Dok npr. kod HTC-a je ta akceleracija dosta smanjena i dosta je izrazeno "kocenje" ako me razumis, tipa napravis veliki svajp i lista krene brzo al isto tako brzo i stane...
Zapravo je ovo jedina stvar koja me bas iritira. Kombinacija te akceleracije i vrlo osjetljivog toucha rezultira u naizgled trzavom skrolanju cak i kada radi savrseno glatko. Npr kad kontinuirano skrolam, touch registrira svaki sitni pomak prsta, pa i onaj u "medju skrolanju" zbog cega tranzicija nije glatka. Ne svidja mi se to nikako i zahtjevat ce dosta privikavanja. ZASTO netko ne moze napraviti ovakav mob ali sa stock, ili bar blizu stock Androidom
Rista je offline   Reply With Quote