Citiraj:
Autor Rista
Nikad  Ali stvarno, razlika u brzini otvaranja aplikacija je tako mala na flagshpovima da je neprimjetna osim u direktnoj usporedbi. Trzanje, stucanje pri samom koristenju aplikacija je kao saka u oko s druge strane.
|

Da, to ti virujem za otvaranje appsa, al opet cudi me da se toliko primjeti to trzuckanje iako je isto gotovo pa prirodna stvar za android (cak i MM na nekim flagshipovima). No kako ti kazes, stvar je najvjerojatnije softverske prirode. Kod mene primjerice MM na G4 radi dosta glatko i u vecini slucajeva cak i istrenirano oko nece uociti lag ni trzanje, no uvik postoje odredjene animacije/tranzicije koje pokazu suprotno... Pa cak i aplikacije (obicno 3rd party) koje se iz verzije u verziju povezuju sa lagom (svi znamo na koje mislim)...
Pokusaj upaliti "Force GPU rendering" pod Developer options, mozda malo pomogne sa animacijama.
Citiraj:
Ne mislim na nista posebno osim par random korisnika kojima i S7 trza. Jako bi me iznenadilo da je gladak kao Nexus npr. jer nije do hardvera.
Eh da i skrolanje mi je dosta cudno. Ne mislim na performanse vec nema onaj "momentum" kao na stock Androidu gdje je scroll brzi ali se brze i zaustavlja. Touch je isto jako osjetljiv.
|
Na to se jednostavno triba naviknuti, taj "momentum" iliti scroll acceleration je kod svakog proizvodjaca drugacije podesen. Meni je to dosta izrazeno kod curinog MI4c koji ima izrazenu tu akceleraciju pri skrolanju, tipa svajpas prsom lagano a lista na ekranu leti 100 na sat

. Dok npr. kod HTC-a je ta akceleracija dosta smanjena i dosta je izrazeno "kocenje" ako me razumis, tipa napravis veliki svajp i lista krene brzo al isto tako brzo i stane...